CHP’li İl Belediye Başkanlarının buluştuğu toplanı için Bilecik’e giden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada partisinin Bilecik İl Başkanlığını da ziyaret ederek, temaslarda bulundu. Burada konuşan Gökhan, en geç iki yıl içerisinde seçim olacağını varsaydıklarını belirterek, “Partimiz hazır, genel merkezimiz hazır, sayın genel başkanımız en hazır olan kişi. Bu hissediliyor, görülüyor. Şu an itibariyle son derece dikkatli ve akıllı gitmekte. Onun için süreçte eleştiri yapmak yerine, öneri yapılabilir. Ama eleştiri yapmak yerine güç vermek zorundayız. Bunun vebalini topluma, çoluğumuza çocuğumuza kesinlikle ödeyemeyiz. Kesinlikle iktidar olacağız” dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ev sahipliğinden gerçekleşen ziyarette Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da yer aldı.
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tözün Bilecik, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu tarafından karşılanan belediye başkanları, basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. Başkanları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar “Biz küçük bir iliz ama güçlü bir iliz. Gücümüzü de kuruluşun ve kurtuluşun kenti olmaktan alıyoruz” dedi.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tözün ise “Bilecik’in hak ettiği noktaya gelmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladık. Kendileri de bu çalışmalarla Bilecik’i hak ettiği yere taşıyacağımıza inandığını ifade etti. Bilecik ağırlığı çok olan bir kent. Osmanlı Devletinin kurulduğu ve bir devletin makus talihini içeren, kuruluşun ve kurtuluşun kenti olmaktan gurur duyuyoruz. Bilecik şu an itibari ile 230 bin nüfusa sahip. Yerelde bizim Bilecik’teki toplam nüfusun beşte üçünü Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak bizler yönetiyoruz. Toplam nüfusu 185 bini Bilecik merkezde yaşıyor. Aynı zamanda yereldeki bu başarımızın, geçmişten bu güne kadar taçlandırarak gelen bir iliz. Yani 2002 yılından beri her dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili çıkarmıştır. Başarılarla tarihler yazılmıştır ve bu başarıları de hep üst seviyesine sürdüren bir ildir. Birçok misafirimiz geldiğinde ve bizleri ziyaret ettiğinde bu birlik ve beraberlik Türkiye’de olsa biz tek başına iktidar olacağız diye bahsediyorlar. Dolayısı ile böyle bir kente Cumhuriyet Halk Partinin evinde, ocağında sizi ağırlamak bizi çok mutlu etti” dedi.

CHP’li Belediye Başkanlarının Bilecik toplantısında sözcü olarak yer alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da il başkanlığındaki buluşmada bir konuşma gerçekleştirdi. Bilecik’te olmaktan çok mutluluk duyduklarını kaydeden Gökhan, İttifak ortakları ile birlikte her geçen gün oy potansiyelini yukarıya taşıdıklarını ve yapılan araştırmalar, sokağın verdiği tepkiler karşısında iktidar olmayı hissettiklerini söyledi.

Gökhan “Cumhuriyet Halk Partisi, ittifak dostları ile beraber iktidara doğru yürüyor.  Bunun bilinci içerisinde hareket etmek zorundayız. Bizler yani belediye başkanları, örgüt başkanları, örgüt yöneticileri, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri yani hepimiz, artık iktidara kadar tamamen bu noktada Cumhuriyet Halk Partisinin ve ittifakın başarısı için odaklanmalıyız ve çok çalışmalıyız. Artık örgüt içi patırtılara, çatırtılara, ayrışmalara bir dur dememiz lazım. Bilecik’te bu çok güzel yapılıyor bir sıkıntı yok. Ama sıkıntı olan yerler olabilir. Bu noktada iktidarı kaçırmamamız lazım. Bunun faturasını ödeyemeyiz, hesabını halka veremeyiz. Halk bizden iktidar bekliyor. Biz bunu hissediyoruz. Araştırmalar ortaya koyuyor, sokaktaki insan bunu ortaya koyuyor. En geç iki yıl içerisinde olacağını varsayıyorum, iktidar olmak için seçimler olacaktır. Seçimlere hazırlanmamız lazım. Hep beraber, topyekün birbirimize destek olarak işte böyle temaslar kurarak çalışmalara katkı sunacağız. Partimiz hazır, genel merkezimiz hazır, sayın genel başkanımız en hazır olan kişi. Bu hissediliyor, görülüyor. Şu an itibariyle son derece dikkatli ve akıllı gitmekte. Onun için süreçte eleştiri yapmak yerine, öneri yapılabilir. Ama eleştiri yapmak yerine güç vermek zorundayız. Bunun vebalini topluma, çoluğumuza çocuğumuza kesinlikle ödeyemeyiz. Kesinlikle iktidar olacağız” dedi.  

Sevi Gözay UĞURLU