Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu ile Lapseki ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Ak Parti ve CHP il başkanlarının sosyal medya üzerinden atışmasına neden oldu.

Montajlanan tabliye blokları ile büyük oranda tamamlan 1915 Çanakkale Köprüsü, açılışı için gün saymaya başlarken siyasetin de konusu olmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde 15 Euro olarak açıklanan geçiş ücretiyle ilgili gündemde yer tutan köprü, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas ise CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural arasında da bir tartışmaya yol açtı.   

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, inşasında kullanılan ileri teknoloji ve üstün teknik özellikleriyle Amerikan haftalık dergisi Engineering News-Record'un (ENR) kapağında yer almasıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan Ak Parti İl başkanı Naim Makas, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a göndermede bulundu.

“KÖPRÜDEN GEÇERKEN GÖZLERİNİZİ DE KAPATACAK MISINIZ?”
Dergiye ait kapağın görselini paylaşan Makas’ın “Gururla ‘En'lerin’ köprüsü diyoruz. Dünya basını heyecanla 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bahsediyor. CHP İl Başkanı Sn. Ural'ı ve Genel Başkan Yrd. Sn. Erkek'i defalarca davet ettik. Kendileri gibi davetlere rağmen kulaklarını tıkamış, merak etmemiş, görmeye gidememiş şehrimiz siyasileri var maalesef. Şehrimiz adına üzücü.  Merak ediyoruz, köprüden geçerken gözlerinizi de kapatacak mısınız?” şeklindeki yorumuna cevap gecikmedi.

“CESARETİNİZ VARSA BİRLİKTE GİDELİM”
Makas’ın göndermeli paylaşımına kendi sayfasında yer veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, “cesaretiniz varsa birlikte gidelim Sn. Makas. Gidelim de birlikte görelim kimin köprüden geçerken gözlerini kapatacağını, kimin köprüden inerken başını eğip gözlerini kapatacağını. Biz yatırımın değerini, yatırımın ne olduğunu gayet iyi biliriz Sn. Makas. Biz köprüye, otoyola karşı değiliz. Biz köprünün, otoyolun yapım şekline halkımızın kandırılmasına, köprü otoyol yapılırken oluşan ranta karşıyız. Hadi gidelim, siz de ben de mühendisiz. Yanımıza siz Sn. Bülent Turan‘ı, bende Sn. Muharrem Erkek’i alayım. Yanımıza basını alalım, ihale şartnamesini alalım. Köprünün maliyet hesaplarını alalım, köprüden geçiş garantisini alalım, köprü için ne bedel, kaç köprü bedeli ödeneceğinin hesabını  köprüde basının önünde birlikte yapalım ve halkımızı bilgilendirelim, gerçekleri söyleyelim. Hem köprüden geçmiş oluruz, hem ‘En’leri’ görmüş oluruz. Hem de köprüden inerken kimin başının önde olduğunu kimin başının dik olduğunu halkımızda görür. Ayrıca da bilmelisiniz ki köprü bizim, istediğimiz zaman üzerine çıkar, istediğimiz zaman üzerinden geçeriz…” ifadelerini kullandı.
Her iki başkanın paylaşımının altına da ifadelerin bırakılıp çok sayıda yorumun yapıldığı sosyal medyadaki köprü atışmanın nasıl sonuçlanacağı merak edilmeye başlandı.

Ersan KÜÇÜKKURU