Av yasağının sona ermesi sonrasında sonbaharda balıkçıların yüzünü sardalya güldürüyor. Sardalyanın en güzel şekilde pişirilmesi için Balıkçı Hasan Tunç çeşitli tarifler sıraladı.
 
Yaz ve sonbahar mevsimlerinin en çok beğenilen balığı sardalyanın çeşitli şekillerde tüketimi gerçekleştirilebiliyor. Pişirme konusunda farklı farklı tariflerin yer aldığını söyleyen Balıkçı Hasan Tunç en güzelinin ızgara şeklinde olduğunu belirtti. Tunç, “Evde mangal imkânımız yoksa en pratik şekilde fırın tepsisine yağlı kâğıdı yatırıp üzerine sardalyeleri koyup, 200 derecede kızgın fırında en uzun pişirme süresi 10 veya 15 dakika arasındadır. Çok fazla pişirdiğimiz zaman yağı ve lezzeti kaçabilir” diye konuştu.
 
Tunç, ayrıca şu tavsiyeleri verdi: “Balığımıza mayhoş bir tat vermek istiyorsak kendi içinde buharıyla beraber pişirebiliriz. Balığın yağ oranın az olduğu soğuk zamanlarda buğulama yapmak en mantıklı tercihlerden biridir. Çeşitli tariflerde, kılçığının alınarak ve birbirine yapıştırılarak içine de kaşar ve çeşitli baharatlarla renklendirerek o şekilde servise sunabiliriz. En pratiği sodalı, yumurtalı ve unlu sosla balık ekmek şeklinde tüketebilir.”
 
Gülçin AKIN