Meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki günlerde artan sıcaklıklar Çanakkale’de 30 dereceyi aşacak. Bazı ilçelerinde hava sıcaklığının 35 derecelere ulaşması bekleniyor.
 
Çok sıcak geçen bir yaz mevsiminin ardından sonbaharın gelişiyle Eylül aynına fırtına şeklinde esen rüzgarlarla giren Çanakkale’de hava sıcaklıkları düşmeye başlamıştı. Sonrasında parçalı bulutlu geçen sürecin ardından önceki akşam sürpriz bir şekilde kısa süre de olsa sağanak yağış düştü. Son birkaç gündür ise güneşli bir havanın hakim olduğu kentimiz, meteorolojinin tahminlerine göre yaz günlerine dönüş yapacak.
 
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale için 18 Eylül Cumartesi ve 22 Eylül Çarşamba günlerini kapsayan hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre bugün hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıklar kent merkezinde en düşük 23 en yüksek ise 30 derece olacak. Bayramiç ve Yenice’de 35, Biga’da 36 derecelere ulaşması tahmin ediliyor. Pazar günü de aynı hava durumu etkisini sürdürecek. Sıcaklıkları 30-34 dereler arasında seyredecek. Yeni haftanın ilk günü 20 Eylül Pazartesi de sıcak hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Çanakkale 30 dereceyken Bayramiç ilçesinde 36, Biga, Çan ve Yenice’de ise 35 derece olması öngörülüyor. 21 Eylül Salı gününden itibaren sıcaklıklarda azalmalar olması tahmin ediliyor.
 
Diğer yandan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada ise; “Hava sıcaklıklarının 18 Eylül Cumartesi gününden itibaren kademeli olarak
artmaya başlayarak, bölgemizin kuzey ve kıyı kesimlerinde 21.09.2021 Salı, güneyinde
ise 22.09.2021 Çarşamba günü akşamına kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece
üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.
 
Ersan KÜÇÜKKURU