Çanakkale Şoförler Odası, geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle düzenlenemeyen aşure dağıtımı programını, bu yıl kaldığı yerden devam ettirdi. 
 
Atatürk Caddesi Köprübaşı mevkiinde gerçekleştirilen aşure programına; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Merkez ve ilçe oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Aşure dağıtımı esnasında bir konuşma yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı yapamadığımız aşure ikramımızı bu yıl gerçekleştirdik.  Burada yaklaşık 25 oda başkanımız ve ilçe oda başkanlarımız ile birlikte bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm oda başkanlarıma teşekkür ediyorum.  Esnafımızla birlikte, bunu her yıl gerçekleştiriyoruz. Pazartesi günü de inşallah okullar açılacak. Buradan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve servis şoförlerine hayırlı olsun dileklerimizi iletirken yeniden kapanmamak için maske- mesafe-hijyen kurallarını dikkat edelim mesajını da unutmayalım” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN ÖZCAN: “ESNAF TEŞKİLATI, BİN YILDIR BERABER”
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, “Bizim Türk-İslam geleneğinde böyle günler çok önemli.  Aşure ayı, bizim yaptığımız işe, mesleğe özellikle bereket getirmesine, yardımlaşma dayanışma adına düzenlenen ve yüz yıllardır yapılan bir etkinlik. Bundan dolayı ilçelerde, Merkez’de bizim meslek odalarımız -özellikle pandemi döneminde biraz ara vermiştik- fırsat buldukça, esnafa ve vatandaşa bereket getirmesi amacı ile bu tür etkinlikleri hep yapıyor.  Bugün, Şoförler Odası’nın Merkez ve ilçelerdeki tüm oda başkanlarımız ile birlikte katıldık. Özellikle, ilçelerden gelen oda başkanlarına ben çok teşekkür ederim.  Esnaf teşkilatı, bin yıldır birlik ve beraberliği sağlayan, olumlu veya olumsuz her türlü ortamda bir arada olan insanlar” dedi.
 
“BİR DAHA İŞ YERLERİMİZİN KAPANMASINI İSTEMİYORUZ”
Önümüzdeki günlerde açılacak olan okullara da ilişkin yorum yapan Özcan, “Esnaf ve Sanatkârlar camiası olarak dört gözle okulların açılmasını bekliyoruz.  İlk olarak Pazartesi günü İlköğretim, ortaöğretim, liseler açılacak ve ardından da üniversite açılacak.  Öğrenciler de şehrimizde özellikle esnaf ve sanatkârlarımız için çok önemli, ulaşımdan tutun da yeme, içme, giyinme sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri kapsayan bir sektör.  El birliği ile bu pandemi dönemini, özellikle olmazsa olmaz bütün kesim aşı yapılarak aşmaya çalışıyoruz. Biz esnaf teşkilatı olarak, aşıya büyük önem veriyoruz.  Bir daha iş yerlerimizin kapanmasını istemiyoruz.  Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN