Kurtuluş Savaşı’nın en önemli tarihlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi 99’ncu yılında törenle kutlandı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde, Deniz Binbaşı Alpaslan Yavaş günün önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çanakkale Valiliği, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Belediyesi çelenkleri meydanda bulunan Atatürk büstüne sunuldu.
 
Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, siyasi partilerin temsilcileri, askeri personel ve birçok vatandaş katıldı. Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı da okundu.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Deniz Binbaşı Alpaslan Yavaş, 30 Ağustos tarihinin ülke için önemine dikkatleri çekti. Yavaş, “Bugün, yüce Türk milletinin büyük fedakarlıklar verdiği İstiklal Mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı Büyük Taarruzun 99’uncu yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı. Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu zafer, sadece vatan topraklarının düşmandan kurtarılmasını sağlamamış, Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenerek, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci temelleri atılmıştır. Kahraman Türk Ordusunun silah ve sayı olarak çok üstün olduğu işgal gücüne karşı başlatılan,  her bir parçası düşünerek hazırlanan ve bizzat Başkomutan Gazi Mustafa Kemal sevk ve idaresinde kazanılan bu eşsiz zafer, Türk ordusunun yüksek kuvvet ve kahramanlığının tüm dünyaya gösterildiği muazzam bir eser olmuştur. Bu eşsiz zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü ile kazanılmıştır” dedi.
 
“BU ZAFER TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZ VE EGEMEN YOLUNU AYDINLATAN BİR MEŞALEDİR”
“Ayrıca tarih boyunca ortak değerler de Türk Milletinin, tarih sahnesine daha güçlü bir şekilde çıkma kararlılığı bütün dünyaya kanıtlanmış, varlığını bütün dünyaya kabul ettirmiş, yüce Türk ulusunun ve onun şanlı ordusunun vatanı ve bağımsızlığı uğruna neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir” diyen Yavaş, “Bu zafer, sömürgecinin işgalini bozguna uğratan Türk Milletinin bağımsız ve egemen yolunu aydınlatan bir meşaledir. Ülkemize yönelik saldırıların ancak güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri ile bertaraf edilebileceğini gözler önüne sermiştir.  Kuvvetini asil milletimizin gençliğinden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir zorluk karşısında yılmadan sorumluluğu olan, sahip olduğu çağdaş silah ve donanımları ile üstün nitelikli yüksek disiplin seviyesinde insan gücüne sahip, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de değerlerimizin, bağımsızlığımızın, şehit kanı ile yoğurulmuş bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, güvenliği ve teminatı olmaya devam edecektir.  Bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan, 30 Ağustos zaferini bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN