Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında 2 Ağustos’ta başlayan ve 3 hafta boyunca devam eden görüşmeler sonucunda, 6. Dönem Toplu Sözleşmede imzalar atılmasının ardından Memur-Sen Çanakkale Şubesi basın açıklamasında bulundu.
 
Memur-Sen Çanakkale Şubesi, 6. Dönem Toplu Sözleşmede imzalar atılmasının ardından basın açıklaması düzenleyerek, süreç ve alınan kararlarla ilgili açıklamada bulundu. Üyeler adına açıklamayı Memur-Sen Çanakkale Şubesi Suat Özen yaptı.
 
Özen, “Biz Memur-Sen Camiası olarak 2022-2023 toplu sözleşmeleri kapsamında taleplerimizi Genel Merkeze iletmiştik.  Yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlandı.   Burada her ne kadar kemik görünse de aslına kamu çalışanları ve Kamu emeklileri adına son 20 yıl içerisinde yapılan toplu sözleşme görüşmelerin içerisinde en başarılı diyebiliriz.  2022 için 5+7, 2023 için 8+6 zam geldi.  Aynı zamanda Kamu çalışanlarının kanayan yarası olan ve talebimiz olan 3 bin 600 ek gösterge 2022 yılı içerisinde tamamlanacak.  Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi olayı var o da 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Toplu İş Sözleşmesi ikramiyesi 400 TL’ye çıkarıldı. Genel fotoğrafa baktığımız zaman son 20 yılın en çok kazanımın olduğu birçok sözleşme görevini yerine getirdik.  Bunun için Kamu İşveren Heyetine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   
 
“SEYANE ZAM KONUSUNU İŞVEREN TARAFI GÖRMEDİ”
Suat Özen seyane zam konusunda ise şunları söyledi: “Memur- Sen Genel Merkezi 600 TL talep edilmişti.  Bu konuda son sabaha kadar Kamu-Sen ile işbirliği içindeydik.  Fakat son dakika Kamu-Sen çekildiğini deklere etti. Gerekçe de refah payını gösterdi. Bizim Genel Merkezimiz ile ilgili Genel Başkanımız bilgileri aktardı.  Bir kereye mahsus 600 TL talebimiz vardı. Fakat bu rakam 150 TL’ye kadar inmiştik çünkü işveren bu rakamı kabul etmiyordu.  Diğer taraftan da refah payı ile ilgili son gelen teklif 8+7’iydi oraya da eklenme olunca 8+6 oldu. Refah payını orda denkleştirmiş olduk.  Ama seyane zam konusunu işveren tarafı görmedi.”
 
 Sevi Gözay UĞURLU