Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı Köyü’nde yeniden orman yangını çıktı. Yangına, 7 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı ile havadan müdahale edildi.
 
Çanakkale’de bulunan Tavaklı Köyü’nde son bir ayda 10'ncu orman yangını çıktı. Yangının fark edilmesinin ardından ekipler, bölgeye yönlendirildi. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle geniş bölgeye yayılmasından endişe edilen yangına, 7 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı, 6 arazöz, 3 trayler, 3 dozer, 4 su ikmal aracı, 8 teknik personel olmak üzere toplam 64 personel ile müdahale edildi. Yangını söndürme çalışmalarına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık ve Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ve Ezine Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler, Ezine ve Geyikli Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracı da destek verdi.
 
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Ezine Orman İşletme Şefliği Kavakdağ Orman Yangın Gözetleme
Kulesi’nden verilen, orman içerisinden duman çıktığı ihbarı üzerine, hava ve kara ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. İlk müdahale ekiplerimiz tarafından saat 14:55’de yapılmıştır.”
 
TAVAKLI’DA ART ARDA YANGINLAR
Tavaklı’da son bir buçuk ayda 10 kez art arda orman yangınlarının çıkması, vatandaşları endişelendirmeye başladı. Yetkiler tarafından, geniş bir bölge olan Tavaklı’da jandarma ve belediye ekiplerinin devriye attığı bildirilirken, farklı noktalarda çıkan yangınların çıkış nedeni henüz tespit edilemedi.
 
BAYRAMİÇ DE KORKUTTU
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan orman yangını, büyümeden kontrol altına alındı. Yaylacık köyü yakınında bulunan prefabrik bir evin bahçesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
 
BAYRAMİÇ’TE 3 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ
Rüzgârın etkisiyle büyüyen ve ormanlık alana sıçrayan alevlere, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ve Bayramiç Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını söndürme çalışmasına, 3 helikopterle destek sağlandı. Büyümeden kontrol altına alınan yangında 3 hektar alanın zarar gördü.
Bayramiç Belediyesi, "Yaylacık Köyü çevresinde çıkan yangın, belediyemiz itfaiye ekipleri ve orman ekiplerinin müdahalesiyle, köy halkının gayretiyle kontrol altına alındı. Yaylacık Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diyerek yangının kontrol edildiğini bildirdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU