Ezine ilçesinin Tavaklı Köyü’nde 10 gün önce başlayan yangınların ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürülmesine rağmen, sıralı günlerde yeniden başlaması Çanakkalelileri tedirgin etmeye başladı. Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ise meydana gelen yangınların ardından sosyal medyadan açıklamada bulunarak, “Başaramayacaksınız, yaktırmayacağız” vurgusunu yaptı. Tavaklı bölgesinde 8’nci kez çıkan yangının ardından soruşturmanın devam ettiği bilgisi edinildi.
 
Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyünde 10 günde 8'nci orman yangını meydana geldi. Bölgede sürekli olarak yeniden başlayan yangınlara helikopter, arazöz, su ikmal aracı, çok sayıda orman işçisi ve çevre belediyelerin itfaiye araçları ile müdahale ediyor. Tavaklı bölgesinde Jandarma ve zabıta ekipleri ise düzenli olarak devriye geziyor.
 
Antalya ve çevre şehirlerinde başlayan ve uzun süre boyunca söndürülemeyen yangınların ardından, Çanakkale halkı Tavaklı’da art arda çıkan bu yangınlardan dolayı tedirgin olmaya başladı. 
 
Tavaklı’da başlayan yangınların ardından açıklamaya bekleyen kurumların biri Çanakkale Barosu olmuştu. Barodan yapılan açıklamada, “Halkımızın ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibinin sağduyusuna inanıyor ve güveniyor, soruşturma neticesinde yangınların sebebinin insan kaynaklı olması durumunda faillerin acilen yakalanması ve cezalandırılmasını, doğal sebepler ise de acilen gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.
 
“BAŞARAMAYACAKSINIZ, YAKTIRMAYACAĞIZ”
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel de geçtiğimiz gün sosyal medyada bir paylaşım yaparak, “Ateşle savaşan tüm kahraman personellerimize ve ayrıca personellerimize destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Tavaklımıza geçmiş olsun. Başaramayacaksınız, yaktırmayacağız" şeklinde belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN