Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü ile Troia Spor Kulübü Derneği sporcuları İrfan Güz ve Mithat Can Tekin, Ankara’da katıldıkları Masa Tenisi Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda başarılar elde ettiler. İkincilik ve Üçüncülük madalyalarını Çanakkale’ye getiren Güz ve Tekin, kendilerinin çalışmasına yardımcı olan Troia Spor Kulübü Derneği’ne ve her zaman yanında olarak kendilerini destekleyen Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü’ne teşekkürlerini iletti. Türkiye Şampiyonu İkincisi İrfan Güz, yaptığı açıklamada, “Bu madalyayı hepsine armağan ediyorum. Onların hepsinin hakkı var üzerinde” diyerek duygu dolu bir konuşma yaptı.
 
Uzun süredir Veteran Grubu olarak faaliyet gösteren, pandemi döneminde kulüpleşerek resmi bir şekilde yoluna devam eden Troia Spor Kulübü Derneği oyuncularından İrfan Güz ve Mithat Can Tekin, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da katıldıkları Masa Tenisi Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası’ndan başarılarla döndüler.
 
“BU MADALYAYI HEPSİNE ARMAĞAN EDİYORUM”
Şampiyona İkincisi İrfan Güz, “26-28 Temmuz’da Bedensel Engelliler Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Ankara Altındağ’daki Masa Tenisi Engelliler Türkiye Şampiyonası’na Mithat arkadaşımız ile beraber katıldık. Rahatsızlıklar dolayısıyla klas farklarımız var.  Ben 8.klasta yarıştım. Çanakkale Engelliler Derneği Spor Kulübü’nün lisanslı sporcularıyız. Bize her türlü sponsor desteği verdiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Antrenmanlarımızı bu salonda yaptık. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 6 tane masa aldı. Troia Spor Kulubü ve Troia Veteranlar olarak burada antrenmanlar yapıyoruz.  Benim masa tenisimde gelişmemi sağlayan, buradaki Troia Veteran Masa Tenisi ailesidir. Bu madalyayı hepsine armağan ediyorum. Onların hepsinin hakkı var üzerinde” şeklinde konuştu.
 
“40 YAŞINDAN SONRA SPOR YAPMAYA BAŞLADIK”
Güz, “Burada çok güzel vakitler geçiyoruz. 40 yaşından sonra spor yapmaya başladık. Masa tenisinin büyük yaşlara kadar yapılabilecek bir spor olduğunu düşünüyorum. Çok hoşuma gidiyor. 2 sene önce, pandemi döneminde, kendimi denemek amaçlı Türkiye Şampiyonası’na katılmıştım. Orada da ilk gittiğimde Türkiye üçüncüsü olmuştum. Bu beni çok mutlu etti. Motivasyon oldu. Pandemi araya girince çalışmaları yapamadık. Mithat arkadaşımız bana bu seneki şampiyonayı söyledi ve birlikte katıldık. Bu sefer çok daha iyi derecelerle geri döndük” ifadelerini kullandı.
 
“HERKESİN DEĞİŞİK BİR OYUN TARZI VAR”
Turnuvaya katılan 75 kişi olduğunu söyleyen Güz, “İki sene önce daha fazlaydı, bu sene pandemiden ötürü katılım daha düşüktü. Turnuva çok güzel geçti, yeni arkadaşlıklar edindik. İkinciliğe yükselmek de çok iyi oldu, buradaki arkadaşlarım da çok sevindi. Beni çok iyi çalıştırıyorlar. Hepsi ayrı ayrı zaman ayırıyor. Masa tenisi ferdi bir spor ve herkesin değişik bir oyun tarzı var. Hepsinin oyun tarzından etkilenip kombin oluşturmaya çalışıyorum” dedi.
 
“AVRUPA’DA ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”
6.klasta yarışan ve üçüncülük alan Mithat Can Tekin ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:  “21 yaşındayım ve bu spora 6-7 sene önce başladım. Hedefim her zaman Milli Takım. Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunun için çalışmalarıma devam ediyorum. İrfan abi ile birbirimize destek oluyoruz ve beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Bu madalya hepimize gelsin.”
 
“1 SENEDİR KULÜP OLARAK ÇALIŞIYORUZ”
Troia Spor Kulübünün Masa Tenisi Sorumlusu Alparslan Sürücü, “2020 pandemi dönemi ortasında kulüpleştik. Daha küçük yaş gruplarında da antrenmanlar sergilemek, geleceğin masa tenisi takımlarını oluşturalım istedik. Böylece kulüpleştik ve 1 senedir kulüp olarak çalışıyoruz. Tabi pandemin izin verdiği koşullarda çalıştık. Açık öğretimde Gençlik Spor Bakanlığının açtığı antrenör kurslarına 3 arkadaş müracaat ettik. Bir arkadaşımız uygulama eğitimlerini alıp antrenörlüğünü aldı. Diğerleri için uygulama eğitimini bekliyoruz. Bu şekilde kulübü faaliyete geçirmiş olduk” diye belirtti.
 
“AMATÖR RUHLA, NEZİH BİR ORTAMDA YAPMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ”
“Pandemi sonrasında, daha küçük yaş branşlarına eğilelim istiyoruz. Eğer organize olup, okullara ulaşabilirsek küçük yaş gruplarına eğitime başlayacağız” diyen Sürücü, “Veteran grubu olarak başladık, sonra katılım çok arttı. Daha sonra kulüpleştik. Kepez Belediyesi de bize çok destek olduk. Biz bu sporu amatör ruhla, nezih bir ortamda yapmak isteyen herkesi bekliyoruz. Yaş grubu ne olursa olsun, gelebilirler” bilgisini verdi.
 
“İŞ ADAMLARINDAN KULÜBÜMÜZE DESTEK BEKLİYORUZ”
Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Adem Kurt ise, “Bedensel, zihinsel ve göre engelliler ile özel çocuklara hitap ediyoruz. Faaliyetlerimizi spora yönlendirdik. 2021 yılında her gittiğimiz yerden madalya ile döndük. Teniste İrfan kardeşim Türkiye ikincisi, Mithat Can kardeşim üçüncü oldu. Engelliler Halter’de ise ben katıldım. Toplamda 160 kiloda Türkiye üçüncüsü oldum. Yine faaliyetlerimiz devam edecek. Engelli kuruluşların tüm faaliyetlerine katılmak istiyoruz. Çanakkale ilindeki iş adamlarından kulübümüze destek bekliyoruz” çağrısını yaptı.
 
Açıklamaların ardından, başarılı sporculara madalyalarını Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Adem Kurt ile Troia Spor Kulübünün Masa Tenisi Sorumlusu Alparslan Sürücü takdim etti. Fotoğrafların çekilmesi sonrasında, sporcular kendileri için yapılan özel pastayı keserek, kutlama yaptılar.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN