Bodrum, Antalya, Muğla ve çevre şehirlerinde birçok noktada çıkan yangının 11. gününde, bölgedeki çalışanların ve vatandaşlara ulaşmak üzere birçok ihtiyaç malzemesi farklı şehirlerden yola çıkıyor. Çanakkale’de de TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanlığı ve Çanakkale barosu gibi birçok kurum yardımlarına devam ediyor.
 
Yanmaz bot, testere, itfaiye hortumu gibi yangın bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeler Türkiye’nin dört bir yanından bağışlar sayesinde çalışanlara ve oradaki vatandaşlara ulaştırılmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) merkezden yapılan açıklamada, yangın bölgelerine malzeme ulaştırmak için lojistik anlamında destek olacağını belirtmişti. TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik, “TÜRSAB Genel Merkezimizden Bodrum, Antalya/Manavgat ve Fethiye’de bulunan yardım toplama noktalarına iletilmesi üzere ihtiyaç listelerinde yer alan malzemeleri taşıyan yeni araçlarımız yola çıktı. İhtiyaç malzemelerinin yangın bölgelerine hızla ulaştırılması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Sizler de yangın bölgelerinin ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin ederek destek olmak isterseniz BTK iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Çanakkale Barosu da Çanakkale’den yardım yolladıklarını paylaştı. Baro’dan yapılan açıklamada, “Muğla ilimizin birçok noktasındaki yangınlar nedeniyle başlattığımız yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlarla alınan ihtiyaç malzemeleri ile meslektaşlarımız tarafından getirilen eşya ve malzemeler Muğla Büyük Şehir Belediyesi'ne ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. Saygılarımızla bilgilerinize sunarız” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN