Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nde yeni yürütme kurulu ilk toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıdaki açık oylamada Çevre Meclisi başkanlığına Bünyamin Nami Tonka seçildi.
 
Geride bıraktığımız hafta gerçekleşen oldukça çekişmeli geçen Kent Konseyi Çevre Meclisi seçimlerinde yürütme kurulu üyeleri belirlenmişti. Dün ise Bünyamin Nami Tonka, Emin Uğur Ulugergerli, Yeşim Büyükateş ve Pınar Bilir Akkuş ile Erhan Çakır’dan oluşan yeni Yürütme Kurulu ilk toplantısını yaparak başkan seçti. Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyon Başkanı Bünyamin Nami Tonka, açık oylama sonucunsa yeni dönemde Çevre Başkanlını yapacak isim olarak belirlendi. Yeni heyecan ve bakış açısı ile bir döneme başladıklarını ifade eden Tonka, “Yeni dönem için tüm yürütme kuruluna ve Çevre Meclisi’ne başarılar diliyorum” dedi.
 
Görev dağılımı sonrasında gündem maddelerine geçen yürütme kurulu, yeni çalışma konularını görüştü. Türkiye’nin birçok ilinde son günlerde yaşanan ve adeta ciğerimiz yakan yangınlarla ilgili de görüş alışverişinde bulundu.
 
Gülçin AKIN