Gazeteci Timur Akkurt, Youtube kanalında başlattığı Türkiye’nin Pazarları video serisine Çanakkale Ayvacık Pazarı ile başladı. Gazeteci Coşkun Aral ile birlikte çıktıkları yolda güzellikleri bulmak için pazarları dolaşacaklarını söyleyen Timur Akkurt, zeytinyağının olmazsa olmazlardan olduğu için Ayvacık’tan başladıklarını vurguladı.
 
Cuma günleri kurulan Ayvacık Pazarı’nı ziyaret ederek buradaki esnafları konuşan Gazeteci Timur Akkurt ve Gazeteci Coşkun Aral, Türkiye’nin lezzetlerini pazarları gezerek keşfetmeyi amaçladıklarını söyledi. Coşkun Aral, mutfağın olmazsa olmazı zeytinyağı ile buluşmak için Ayvacık’ın ilk tercihlerini olduklarını belirterek, “Son yıllarda üzerine mühür bastığım zeytinyağının öyküsünü yapmıştım daha önceden. Zeytinyağının çıktığı bölge, üretildiği fabrika ilk durağımız olacak” dedi.
 
“EN ÖNEMLİSİ, BU BÖLGENİN ZEYTİNİNİN ÖZEL PARFÜMÜ”
Daha önceden bir markanın zeytinyağı öyküsünü çektiği video ile anlatan Coşkun Aral, ilk önce markayı yerinde ziyaret etti. Zeytinyağını ödül almış olduğunu görmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Aral, “Üretici doğru yerde üretiyor mu, öncelikle bu var. Rüzgarı, toprağın içindeki mineraller, konulacak gübreler, zamanlaması, budaması, toplanma sırasında dikkat edilmesi önemli. Bunlar binlerce yılın birikimiyle oluşuyor. Tüm bunları yaparken, üretildiği anda soğuk bir zincirin içerisine sokup üretim tesisine götürüp, modern, hijyen şekilde şişelemek çok ciddi bir olay. En önemlisi, bu bölgenin zeytininin özel parfümü” ifadelerini kullandı.
 
Gazeteci Coşkun Aral ve Gazeteci Timur Akkurt, Ayvacık ilçesindeki pazarı gezerek çeşitli ürünler aldılar. Sakız kabağı, bamya, Ezine peyniri alan gezgin gazeteciler, Ayvacık’ın sahilline yanaşarak, burada aldıkları sebzelerden yemek yaptılar. Timur Akkurt, Türkiye’nin pazarlarını gezmeye devam edeceklerini duyurdu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN