2019 yılından beri Lapseki Belediyesi lisanslı sporcusu olan Milli Güreşçi Başpehlivan Feyzullah Aktürk’ün sözleşmesi 2024 yılına kadar uzatıldı. İmzaların atıldığı törene, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz katıldı.
 
Lapseki Belediyesi, Başpehlivan Feyzullah Aktürk ile sözleşmesini 2024 yılına kadar uzatma kararının alınmasının ardından imza töreni belediye binasında gerçekleştirildi. İmza törenine, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Antrenör Halil Pulat, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Tümad Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan katılım sağladı.
 
2019 yılından beri Lapseki Belediyesi lisanslı sporcusu olan Milli Güreşçi Başpehlivan Feyzullah Aktürk ile yapılan sözleşmenin ardından Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, basına yaptığı açıklamada, “Spora ve gençlere verdiğimiz desteğe devam ediyoruz. Milli Güreşçimiz Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile sözleşmemizi 2024 yılına kadar uzattık. Feyzullah kardeşim yaklaşık 2 yıldır bizimle birlikteydi, çok başarılı bir dönem geçirdik. Önümüzdeki 3 yılda daha da başarılı olacağımızı düşünüyorum. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda, Feyzullah Aktürk kardeşimizin emeğiyle Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarını Lapseki’ye getireceğiz. Bizi Feyzullah kardeşimizle tanıştıran Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent beye çok teşekkür ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise Milli Güreşçi Başpehlivan Feyzullah Aktürk’e hediye takdiminde bulunarak, “Bugün burada olmamızın en kıymetli tarafı Feyzullah'ın, hocalarımızın takım olarak hep beraber yeni dönem sözleşmesini yapmak. Feyzullah kardeşimiz son dönemdeki büyük başarısıyla hem dünya şampiyonasında hem Kırkpınar'da adından güzel bahsettirdi. Bize bu gururu beraberce yaşattı. Herkes Feyzullah hakkında sorular soruyor, mesajlar geliyor. Burada olmamızın en büyük nedeni Feyzullah kardeşimizin yeni dönem sözleşmesini yapmak. Biz Feyzullah kardeşimizin bundan sonraki güreş hayatında spor müsabakalarında kazasız belasız başarı dölü bir ömür niyaz ediyoruz” dedi.
 
Milli Güreşçi Başpehlivan Feyzullah Aktürk’ün2016 yılında Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Avrupa Şampiyonluğu, 2017’de Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya üçüncülüğü, 2018’de Avrupa Gençler Şampiyonasında Avrupa ikinciliği, 2019 yılında Estonya’da Serbest Stilde Dünya üçüncülüğü, 2019 Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonluğu ve 2021 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı boyunda kürsü yaparak Başpehlivan olma başarısı var.
 
Gülçin AKIN