Filosuna 2014 yapımı yeni ve daha donanımlı bir gemi ekleyen GESTAŞ, Bozcaada’ya hem daha hızlı hem de daha konforlu ulaşım sağlayacak.
Araç ve yolcu taşımacılığında 17 gemilik filosuyla 9 hatta 7/24 hizmet veren GESTAŞ, 18. gemisini vatandaşların hizmetine sunuyor. Yaz döneminde çok sayıda ziyaretçi alan Bozcaada’da ulaşımın aksamaması için ek seferler koyan, zaman zaman ring seferlerle yolcu taşıyan, yaz döneminde de bu hatta iki gemi kullanan GESTAŞ, bu yıl Geyikli-Bozcaada hattında filosuna yeni kattığı gemisiyle hizmet verecek. GESTAŞ’ın filosuna yeni kattığı ve Geyikli-Bozcaada hattında Lapseki 1 gemisiyle birlikte sefer yapacak gemi, araba vapurlarında olan son teknolojiye sahip. Sadece 2 yaşında olan bu yeni gemi, Bozcaada halkına ve yaz aylarında adaya akın eden yerli ve yabancı turistlere konforlu ve hızlı ulaşım imkanı tanıyacak. 55 metre boyunda ve 14.7 metre eninde olan Mavi Körfez adlı gemi, 315 yolcu, 56 otomobil, 11 ağır vasıta taşıma kapasitesine sahip. Geyikli-Bozcaada hattında hizmet verecek yeni geminin ilk seferinin hafta sonuna yetiştirilmesine çalışılıyor. Her iki iskeleden karşılıklı yapılacak seferlerle bu hattaki sefer sayısı iki katına kadar çıkacak.

GESTAŞ YAZA HAZIR OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Araç ve yolcu taşımacılığında yolculara sunduğu kaliteli hizmeti her gün daha da yukarıya taşımayı amaçlayan, yaklaşık iki haftadır seferlerine devam eden gezi gemisiyle ‘Deniz üzerinden Şehitlik Boğaz Turu’nu Çanakkaleliyle tanıştıran GESTAŞ, yaza hazır olduğunu göstermeye devam ediyor. Çanakkale Boğazı’nda araç ve yolcu taşımacılığını başarıyla yürüten şirket, ay sonuna kadar Geyikli-Bozcaada hattında başlatacağı online hizmetleriyle de yeniliklerinin sınırlı kalmayacağını gösteriyor.


Kaynak: İHA