Bestesini Çanakkaleli bestekar, koro şefi ve Müzik öğretmeni Hakan Güder, güftesini de Serpil Seyhan Gürbüz’ün yaptığı Nihavend Makamındaki “Kalbin Unutmaz” adlı eser Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED) Beste Yarışmasında Finale kalan 20 eserden biri oldu.

Kural gereği Ocak 2022 tarihinde TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak büyük finale kalacak 10 eserden 5' ini halk oylaması, diğer beş eseri de yine Türk müziğinin duayen sanatçılarından oluşan bir heyet belirleyecek. Eserin bestekarı Hakan Güder konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi ;
“Kıymetli Musiki dostlarım, Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED) tarafından düzenlenen Türk Müziği Beste Yarışmasında finale kalan Bestesini nacizane benim, Güftesini ise kıymetli  Güftekar ve Şair Serpil Seyhan Gürbüz hanımefendinin yapmış olduğu Nihavend makamındaki “Kalbin Unutmaz” adlı eserimize   göstermiş olduğunuz  ilgi ve destekleriniz için hepinize tekrar  tek tek çok teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışmaya bu yıl halk oylaması da dahil edildi. Finale kalan 20 eserin stüdyo kayıtları tamamlandıktan sonra önümüzdeki Ekim, Kasım ve Aralık aylarında eserler sizlerin beğenisine sunulacak ve seçim ve puanlama yapmanız istenecek.  Kural gereği Ocak 2022 tarihinde  TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak büyük finale kalacak 10 eserden 5' ini halk oylaması, diğer beş eseri de yine Türk müziğinin duayen sanatçılarından oluşan bir heyet belirleyecek. Zamanı geldiğinde ben sizlere halk oylaması tarihini, nasıl oylanacağını ve eserleri nasıl dinleyebileceğinizi bildireceğim.  Eserimizin büyük finale kalabilmesi için sizlere ve ulaşabileceğiniz tüm yakınlarınızın oylarına ihtiyacımız olacak. Bu bağlamda kıymetli desteklerinizi almak bizim için çok anlamlı ve onur verici olacaktır.”
Ön elemelerde jüri üyeliklerini Özgen Gürbüz, Ahmet Kadri Rizeli ve Şentürk Deveci  yaptı.
 


Kaynak: Haber Merkezi