Bigalı SMA hastası minik Ahmet Alp için Çanakkale Belediyesi harekete geçti. Ahmet Alp’in tedavi ücretini toplamak için ailesinin verdiği mücadeleye destek olmak isteyen belediye, gönüllüler ile birlikte Kordon’da etkinlik gecesi düzenledi.
 
Çanakkale Belediyesi ‘Ahmet Alp Bebeğe Sahip Çıkıyor’ sloganı ile geçtiğimiz akşam Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sanat ve spor etkinlikleri düzenledi. SMA Tip1 Hastası Bigalı Ahmet Alp’in tedavi kampanyasına destek olmak için gönüllülerin katılımıyla düzenlenen etkinlikler Jargon grubunun konseri ile başladı.
 
Ardından Belediyespor Jimnastik Gösterisi Ayşegül Ay izleyicilere sahne şovunu sundu. Spor etkinlikleri kapsamında ise Boğazgücü Engelliler Basketbol Takımı Gösteri Maçı ve Basketbol İl Temsilciliği Gösteri Maçı da gece saat 12’ye kadar devam etti. Gösteriler devam ederken, gönüllüler ise ellerinde bağış kutuları ile vatandaşların arasında dolaşarak bağış topladı. Birçok kişi Ahmet Alp’in 2 milyon 132 bin Euro olan tedavi masrafı için bağışlarını attı. Ahmet Alp için açılan resmi Twitter sayfasından ise şu cümleler paylaşıldı: “Çanakkale Belediyesine ve Ahmet Alp’in ellerini bırakmayan Değerli Abi ve Ablalarına çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir etkinlik oldu. İyi ki varsınız hep var olun.  Mücadelemizde yanımızda olan herkesten Allah razı olsun, hep birlikte başaracağız.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN