Şehitler diyarı Gelibolu Yarımadasında  'Tarihi Alanda Lavanta Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında ekilen lavantalar birçok vatandaşın ilgi odağı oldu. Renkli görüntüleriyle 6 dekar alana dikilen lavantalarla birçok turist vatandaş fotoğraf çektirerek, sosyal medya hesaplarında paylaştı.
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan Tarihi Alanda Lavanta Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Gelibolu Yarımadası’nda 6 dekara dikilen 5 bin lavanta fidesi renkli görüntülerle cazibe noktası haline geldi.
 
Tarihi Alanda turizm çeşitliliğini arttırmak ve ayrıca tarım alanlarını verimli kullanmak amacıyla Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyünde başlatılan projede lavantaların bakımı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı personeli tarafından yürütülüyor. İlerleyen günlerde hasadı yapılacak olan lavanta tarlası ise yarımadayı gezmeye gelen turist tarafından ilgi odağı oluyor.
 
“RENGARENK VE RENK CÜMBÜŞÜ İÇERİSİNDE BİR TARİHİ ALAN İSTİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, lavanta tarlalarının gün geçtikçe daha da artmaya başladığını belirterek, “Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu işin ilk öncüsüyüz. Çok şükür, halkımız da bu güzel bitkiyi sahiplendi ve ekmeye başladılar. Şimdi, Tarihi Alan Başkanlığı’nda birçok noktada lavanta tarlalarını görmüş oluyoruz. Hayalimiz şu; rengarenk ve renk cümbüşü içerisinde bir tarihi alan istiyoruz. Gelen ziyaretçilerin hem tarih içinde bir yolculuk hem de doğal bir renk cümbüşünün içerisinde ziyaretlerini yapması. Hal böyle olunca, buraya olan ilgi daha da artacak. Ziyaretçiler daha çok keyif alacak, fotoğrafçılar daha çok buraya gelecek” ifadelerini kullandı.  
 
Gülçin AKIN