Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ÇASİAD ) 15. Olağan Genel Kurul toplantısında Semih Başaran başkanlığa yeniden seçildi.
 
Genel Kurul toplantısı, Dernek yönetimi tarafından her türlü tedbirin alınarak ve sosyal mesafe uygulamasına dikkat edilerek ÇASİAD Üyelerinin yoğun katlımı ile başarılı bir şekilde yapıldı. Toplantıda divan başkanlığına Salih Yıldız kâtipliklere de Nilgün Gökser ve Hande Tanrıver seçildi. Divan Heyetinin seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yönetim Kurulu üyesi Özge Aretlik tarafından Yönetim Kurulu adına 2018 - 2021 yılları arası dönemde yapılan faaliyetler ile ilgili Genel Kurul üyelerine bilgilendirici bir sunum yapıldı. Ardından gelir-gider hesapları ve denetim kurulu raporu ibra edilirken, 2021 yılı bütçesi görüşülerek uygun bulundu. Yoğun katılımın olduğu olağan genel kurulda tek aday olan mevcut Başkan Semih Başaran, katılımcıların oyunu alarak güven tazeledi.
 
Toplantıda konuşan Başaran; “Pandemi döneminde gelir dengesinin bozulması sonucunda, enflasyon korkusu kendini ülkemizde ve tüm dünyada hissettirmeye başladı. Bu eşitsizlikler, yoksullukla gözlenen artış bu meselenin daha fazla göz ardı edilemeyeceğini göstermektedir. Bu bağlamda ekonomide ki enflasyonist artış, işsizlik ve ekonomik bir daralma ekonomimizin en büyük tehditleridir. En önemli enflasyon başlığı ise gıdadır. Tarımsal üretim ve tarıma dayalı gıda sektörlerinde olası düzenlemeler ile sorunların çözümüne katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Pandemi döneminde çocuklarımızın uzaktan eğitim ile ders görmeleri neticesinde bu konuda herkesin imkânının olmadığını düşünerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların eğitime katılabilmelerini sağlamak adına siz değerli üyelerimizin katkılarıyla tablet desteğinde bulunduk. İlimizde vaka sayılarının ciddi oranda artışa geçtiği dönemde, yükü artmış olan ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’ne solunum cihazı (ventilatör) bağışında bulunduk. Çanakkale Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak İlimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Temelleri, Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan, ilkelerine yürekten bağlı olduğumuz ve iki yıl sonra kıvançla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden ve hedeflerinden vazgeçmeden ama onları çağa uydurmayı da beceren bir yaratıcılıkla yeni dünyada ülkemizin hakkettiği yeri almasını istiyoruz” dedi.
 
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve yönetim kurulu üyelerinin yeni dönem için çalıştıkları proje ile ilgili hazırladıkları ‘Çanakkale Ekonomi Zirvesi’ tanıtım filmi izlendikten sonra toplantı akşam yemeği ile sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi