1,5 yaşındayken otizm teşhisi konan ve konuşamama ihtimali olduğu söylenen otizmli Recep Ege Altıncıoğlu, acilen tedavi olması gereken Çanakkaleli SMA Hastası Ahmet Alp bebek için destek videosu yayımladı.
 
Geçtiğimiz yıl yüzde 50 burslu okuduğu Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Opera ve Şan Bölümünden mezun olan otizmli Recep Ege Altıncıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından, Türkiye genelinde ilk defa düzenlenen ‘Otizm ve Müzik Yaz Okulu’ etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye geldi. Altıncıoğlu, Biga’nın Kemer Köyü’nde yaşayan SMA Tip 1 Hastası Ahmet Alp bebeğe destek olabilmek amacıyla bir destek videosu yayımladı. Sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, “Ahmet Alp Kardeşim! Seni çok seviyorum, hep mutlu ol, her zaman yanındayız, Ahmet Alp’e destek olalım, iyi ki varsın Ahmet Alp!” ifadelerini kullandı. Altıncıoğlu, Çanakkale’nin tek SMA hastası olan Ahmet Alp, geçtiğimiz günlerde zor nefes alan hastalara uygulanan ve eski bir cerrahi yöntem olan Trakeostomi ameliyatını oldu. Bu zamana kadar pek çok ünlüden destek gören yardım kampanyası, Çanakkale Valiliği tarafından onaylanan banka hesabına toplanan bağışlarla yürütülüyordu. Yapılan son cerrahi müdahale ile artık daha çok desteğe ihtiyacı olan Ahmet Alp bebek için gerekli olan 2.132.000 Euro’nun yalnızca yüzde 48’ine ulaşıldı. Gerekli olan miktara ulaşıldığı takdirde Ahmet Alp Bebek için, 2 yaşına gelmeden önce genetik bir hastalık olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan ve onaylı bir yöntem olan Zolgensma ilacı tedarik edilecek. Şu an 18 aylık olan Ahmet Alp Güven bebek, bağışçıların desteklerini bekliyor.
 
Ahmet Alp bebeğe umut olmak için siz de https://www.instagram.com/ahmetalp.destek/ hesabından satışa sunulan ürünlerden alarak ya da hesaba satılması için ürün bağışında bulunarak destek olabilirsiniz. Ayrıca TR240006701000000093820879 No’lu IBAN numarasına da bağışta bulunabilirsiniz. Destek kampanyası hakkında bilgi almak için 0543 334 52 87 No’lu numarayı arayarak Ahmet Alp’in babası Recep Güven’e ulaşabilirsiniz. Haydi Çanakkale! Hep birlikte Ahmet Alp bebeğe umut olalım…
 
Sevi Gözay UĞURLU