Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 6 sene boyunca eğitim alan Tıp Fakültesi öğrencileri, geçtiğimiz gün düzenledikleri törenle hekimlik yeminlerini ederek mezuniyet sevinçlerini yaşadılar. Törende konuşma yapan 9.dönem birincisi Dr. Kemal Türk, yaptığı konuşma ile duygu dolu anlat yaşattı. Türk, “ ‘Ölümle yaşam arasında ince çizgi vardır’ diye, işte bugün biz o çizginin tam üstünde yürümeye başlıyoruz. Hepimiz bu mesleğin giderek zorlaştığının, insanların gözünde değerinin ve saygınlığının azaldığını bilincindeyiz. Çok fazla alkışı hak ederken, hiçbir zaman alkış beklemememiz gerektiğinin farkındayız” dedi.
 
Tıp Fakültesi 9.dönem mezunlarının yemin töreni Dardanos yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programa Rektör Prof. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, ÇOMÜ Sağlık ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı.
 
"EĞİTİMİN BİR ÖMÜR BOYU SÜRDÜĞÜNÜ BEN VE ARKADAŞLARIM BİLİYORUZ"
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, müzik dinletisi ve 9.dönem birincisi Doktor Kemal Türk’ün konuşması ile devam etti. Türk, “Hepiniz kutsal mesleğin kutsal eğitiminin bitiyormuş gibi görünen bugününde mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Bitiyormuş gibi görünen diyorum çünkü bu eğitimin bir ömür boyu sürdüğünü ben ve arkadaşlarım biliyoruz. Bizlerin eğitiminin insan var olduğu, değiştiği, bilim ve teknolojinin ilerleyip geliştiği sürece devam ettiğinin farkındayız. Bugün bizler için farklı anlamlar taşıyor. Bugün bizlere bu kutsal mesleğin kısmen pasif izleyici konumundan aktif uygulayıcısı konumuna geçiyoruz. Hep derler ya; ‘Ölümle yaşam arasında ince çizgi vardır’ diye, işte bugün biz o çizginin tam üstünde yürümeye başlıyoruz. Ayrıca bugün bizler farklı ortam ve koşullara girecek olmanın heyecan ve endişesini yaşıyoruz. Hepimiz bu mesleğin giderek zorlaştığının, insanların gözünde değerinin ve saygınlığının azaldığını bilincindeyiz. Çok fazla alkışı hak ederken, hiçbir zaman alkış beklemememiz gerektiğinin farkındayız. Tüm zorluklara rağmen öğrendiğimiz tıbbi bilgi ve becerilerimizi hiçbir ayrım gözetmeksizin, her koşulda kullanmaya ve uygulamaya hazırız. Bizim için böylesine önemli bir günde bu konuşmayı yapmak bana düştü ama biliyorum ki bugün mezun olan her arkadaşımın verdiği emek ve döktüğü alın teri onlara her platformda söz hakkı veriyor. O yüzden bugün sadece ben değil, hepimiz konuşuyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ÇOMÜ 41 AKREDİTE TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİ”
Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir ise, “Eğitim-öğretim hayatımızın 12.yılını geride bırakmanın onuru ve gururuyla bugün sizlerin karşısındayız. Fakültemizin eğitim faaliyetleri araştırma ve hasta hizmeti sunumunun her geçen gün daha iyi, daha başarılı olması bizleri geleceğe daha umutla baktırmaktadır. Gerek dünya gerekse ülkemiz ölçeğinde üst standartta eğitim veriyor olmamız, mezuniyet öncesi eğitimimizin akreditasyonu ile mümkün hale gelmiştir. Bugün itibariyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 41 akredite tıp fakültelerinden biridir. Eğitimde yenilikçi, bütünleştirici, yetkinliklerin geliştirilmesini amaç edinen, uygulamaları ölçen ve değerlendirebilen bir yapı fakültemizin eğitim hedefidir. Hedefleri ve hedefe dönük planlama ve uygulamaları ile gerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki gerek diğer fakültelere gerekse ülkemizdeki diğer tıp fakültelerine iyi örnek olmayı başarmış bir fakülte olduğumuzu biliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyor ve yaşatıyoruz” diye belirtti.
 
“TOPLUMA BUNDAN SONRA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER VERECEKSİNİZ”
Son olarak ise kürsüye gelen Rektör Sedat Murat, “Lisans bitti, artık bizim aramız katılmış durumda. Her biri bundan sonra 6 yıl boyunca almış oldukları eğitimin meyvesini topluma hizmetle vereceklerdir. Bundan 6 sene önce buraya geldiler ama değerli öğrenciler zaman ne kadar hızlı geçti değil mi? Bunu hiç kendinize soruyor musunuz? 6 sene sanki dünkü gibiydi. Aslında ömür de böyle. Tabi çok değerlendirirsek, iyi çalışırsak, hayatı değerlendirebildiğimiz zaman ömür çok bereketli, uzun. Ama eğer bu güzel ömrü istenildiği şeklinde değerlendiremezsek hayatın hiçbir anlamı yoktur. İnşallah sizler bu 6 yıl boyunca almış olduğunuz eğitimle topluma bundan sonra çok önemli hizmetler vereceksiniz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Rektör Sedat Murat, 9.dönem birincisi Doktor Kemal Türk plaket ve hediye takdiminde bulundu. 9.dönem birincisi Doktor Kemal Türk, adının yazdığı plakayı mezun kütüğüne çaktı. Ardından 9.dönem mezunları Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir eşliğinde yeminlerini gerçekleştirdiler. Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.
 
Sevi Gözay UĞURLU