Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’nin Belediye Meclis üyelerinin çoğunluk kararına uymadığını ileri süren AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin açıklamalarda bulundu. Ergin, Semerci’nin meclis üyelerinin üzerine tehditkâr tavırlar sergilediğini iddia ederek, “Burada bir rant kavgası mı var yoksa daha farklı şahsi hesaplar mı yapılıyor tam olarak bilmiyoruz ama egosu tatmin olmayan CHP’li Çardak Belediye Başkanı bu hafta yapılacak olağanüstü toplantıda aynı sonuç çıkması halinde, bu sonuca destek veren bütün belediye meclis üyelerini mahkemeye vermekle tehdit ediyor” ifadelerine yer verdi.
 
AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, yaptığı açıklamada, “Yapılan son belediye meclis toplantısında enteresan bir olay oluyor. CHP’li belediye meclis üyesi olan Başkan Yardımcısı Ayhan Gül bir önerge veriyor ve diyor ki; ‘Yaptığımız hatadır. Metin başkan hata da ısrar etmektedir ve bu hatadan bir an önce dönmek gerekmektedir.’ Çardak beldemizde keyfi olarak uygulanan durdurma ve inceleme kararının iptali için önerge teklifinde bulunuyor. Toplum vicdanı ile aynı hassasiyetle hareket eden Cumhur İttifakı meclis üyelerimizle beraber Metin Başkan’ın Millet İttifakının 3 belediye meclis üyesinin de mantıklı oylamasıyla 6’ya 4 sonuç alınıyor ve yapılan hatadan geri dönmek üzere ilk adım atılıyor” dedi.
 
“HİÇBİR DAYANAĞI OLMAKSIZIN YARGILANMAKLA TEHDİT EDİYOR”
Açıklamasının devamında Ergin, “Konunun üzerinde şahsi düşüncelerinin ne olduğunu henüz bilemediğimiz Metin Başkan, buna çok öfkelenip toplantıyı terk ediyor ve vicdani etiğe sığmayacak bir şekilde kamu yöneticilerinin ayrıca kurumlarının isimlerini kullanarak belediye meclis üyelerini hiçbir dayanağı olmaksızın yargılanmakla tehdit ediyor. Yapılan şeyin tamimiyle kanunlara uygun olmasına rağmen, hangi ceza kanununa inandığını bilmediğimiz bir şekilde Metin Başkan, yapılanın suç olduğunu iddia ederek belediye meclis üyelerinin üzerine tehditkâr tavırlar sergiliyor” ifadelerini kullandı.  
 
“BURADA BİR RANT KAVGASI MI VAR”
“Burada bir rant kavgası mı var yoksa daha farklı şahsi hesaplar mı yapılıyor tam olarak bilmiyoruz ama egosu tatmin olmayan CHP’li Çardak Belediye Başkanı bu hafta yapılacak olağanüstü toplantıda aynı sonuç çıkması halinde, bu sonuca destek veren bütün belediye meclis üyelerini mahkemeye vermekle tehdit ediyor. Sonucu manipüle etmeye çalışıyor. Ama inanıyoruz ki; Çardak belediyemizde kamu vicdanını hala ruhunda taşıyan başta Cumhur İttifakı belediye meclis üyelerimiz olmak üzere yine bu konu üzerinde hassasiyet göstermiş diğer belediye meclis üyelerimizle bu sonuç aynı şekilde tezahür edecektir” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN