İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam ederken, Çarşamba günü olan oturumda CHP’li Meclis Üyesi Güneş Pehlivan tarafından sunulan önergede, İl Özel İdare binasının önüne Atatürk anıtı yapılması ve levhaya TC ibaresinin eklenmesi kararının bir sene önce alınmış olmasına rağmen hala uygulanmamasının gerekçesi talep edildi. Meclis Başkanı Nejat Önder de, konuyla ilgili cevabı Cuma gününe kadar vereceğini söyleyerek, “Atatürk ortak değerdir, bu talebin yerine getirilmemesi söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.
 
İl Özel İdare binasında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Temmuz ayı Toplantısının 3.oturumunda, CHP İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan,’ İl Özel İdarenin önüne Atatürk anıtı yapılması ve levhaya TC ibaresinin eklenmesi hususlarına ilişkin olarak, Çanakkale İl Genel Meclisi’nin 6 Mart 2020 tarih ve 42 No’lu karar alınmış olup, arada geçen sürede ilgili kararın yerine getirilmemiş olması sebebiyle, kararın yerine getirilmeme gerekçesi il genel meclisine açıklama yapılması’ yönünde CHP adına soru önergesi verdi.  İl Meclis Başkanı Nejat Önder ise konuyla ilgili olarak, “Cumaya kadar cevabı vereceğim. Atatürk ortak değerdir” dedi.
 
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Güneş Pehlivan, verdiği soru önergesiyle ilgili açıklamada bulundu. Pehlivan, “Zaten açık bir önerge 6 Mart 2020 tarihinde meclis oybirliğiyle alınmış bir kararla hem il özel idaresinin kurumsal levhasına Türkiye Cumhuriyetinin ibaresi olan T.C ifadesinin eklenmesi hem de hizmet binasının ön cephesine Atatürk anıtının yapılması ile ilgili alınmış bir karardı ve kararın ifası için 1 yılı aşkın bir süre makul bir süredir diye düşünüyoruz. Üstelik karar kısmen veya tamamen ifa edilmemiştir. Bütçesel anlamda da yerine getirilmesi zor bir karar değildir. Manevi anlamda da eminim ki bütün meclisin önem verdiği bir konudur. Dolayısıyla soru önergesi haline getirerek yönetmeliğimiz dahilinde işleme alınmasını talep ediyorum. İdaremiz sözlü veya yazılı açıklama yapmakla ilgili seçmek hakkı vardır. Burada sözlü olarak da açıklama yapılabileceği gibi meclise yazılı olarak okunmak üzere yazı da gönderilebilir. Bu hususta şimdiye kadar neler yapılmıştır veya ifa edilememesinin haklı gerekçeleri nelerdir sözlü veya yazılı olarak talep ediyoruz. Komisyona sevki söz konusu değil zaten bildiğim kadarıyla ama mecliste oylama tabidir bu önergemiz” şeklinde konuştu. Önder, bu talebin yerine getirmemesi gibi bir karar söz konusu olamayacağını, bu işin takipçisi olacağını söylemesinin ardından oturum sona erdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN