Çanakkale’de geçtiğimiz akşamüzeri saatlerinde sitenin bahçesinde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Miran Adıgüzel’in bulunması için adeta seferberlik ilan edildi. Küçük çocuk yaklaşık 6 saat sonra bir otomobilin içinde uyurken bulunurken herkes rahat bir nefes aldı.

Edinilen bilgiye göre, Çarşamba günü akşamüzeri sıralarında annesiyle birlikte evlerinin yakınındaki akrabalarını ziyarete giden 4 yaşındaki Miran Adıgüzel, Esenler Mahallesi Kınalı Kuzular Camii civarınki bir sitenin bahçesinde oyun oynarken bir anda gözlerden kayboldu. Annesi ve yakınları aramalarından sonuç alamayınca, bilgi verilmesi üzerine emniyet ekipleri siteye intikal etti. Zabıta birimi ve yakınları ile çevredeki vatandaşlar tarafından arama çalışmalar genişletilerek sürdü. AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerinin de katılımıyla minik çocuğun bulunması için adeta seferberlik ilan edildi. İz takip köpeğinin de kullandığı aramalarda, saatler ilerleyip hava kararmaya başlayınca kayıp çocuk Miran’ı bulmak için termal drone kamera ile havadan çalışmalar devreye alındı. İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Bölgedeki tüm inşaatlar, apartmanların bodrum katları aranırken mobese kameraları da didik didik incelendi. Bir süre sonra Vali İlhami Aktaş da gelerek İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’dan bilgi edinirken, arama çalışmalarını yakından takip etti. 

Kayboluştan yaklaşık 6 saat sonra herkesi rahatlatan ve yüzledi güldüren haber geldi. Site sakinlerinden Şaban Erbaş, Miran’ın kaybolduğu bahçesindeki tüm araçların içini el feneriyle kontrol ederken uyuyan bir çocuk gördü. Ekipler hemen aracın yanına yöneldi. Kapıları açılınca uyuyan çocuğun kayıp Miran olduğu ortaya çıktı. O anlarda herkes alkışlarla sevinçlerini gösterirken, gözyaşlarını tutamayanlar da oldu. Şüphesiz en çok sevinenler ise kayıp çocuğun anne ve babası oldu. Bulunduğu otomobilden alınan Miran, ambulansa aktarılarak Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Gülçin AKIN