Son aylarda Marmara Denizi’nden başlayıp Çanakkale Boğazı’nda görülen müsilaj yüzünden vatandaşların balık alımı azaldı. Balıkhalindeki esnaf ise vatandaşlara seslenerek, balıkların müsilajdan etkilenmediği, gönül rahatlığı ile alabileceklerini söyledi.
 
Balıkhalindeki balıkçılar tam kapanmanın getirdiği düşük satışların ardından müsilajın etkilemesinden dolayı şikayetçi. Marmara’ya kıyısı olan birçok kent gibi Çanakkale’de de görülen müsilaj sebebiyle vatandaşlar balık alımını durdurdu.
 
Esnaf, balıkların müsilajdan etkilenmediğini söyleyerek tüketicileri balıkhaline davet etti. Balık Esnafı Onur Öget, Sardalya revaçta olduğunu söyleyerek, “Çanakkale sahillerinde görülen müsilajın balık satışlarını etkilediğini söyledi. Öget, “İnsanlar çok çekingen. Müsilajın balıklara bir zararı yok. Tek zarar, balıkların solungaçlarına yapışıyor ve ölümüne sebep oluyor. Daha çok dipte olan balıklar zarar görüyor ama orta su balıkları olsun, yüzey balıkları olsun onlar da sıkıntı olmuyor. Halkımıza söyleyelim. Balıklarda bir sıkıntı yok. Balıkhaline her zaman bekliyoruz” dedi.
 
Öget, şu anda talep az olduğundan balıkların da az getirildiği için, “İnsanlara taze balık vermek istiyoruz. Şu anda balığa talep olmadığı için biz de az getiriyoruz. Yoksa balıkta bir sıkıntı yok” şeklinde bilgi verdi.   Balıkların fiyatları ise şu şekilde oldu; sardalya 30 lira, çipura 60 lira, levrek 90 lira, zargana 40 lira, yeşil istavrit 50 lira, kolyoz 35 lira.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN