Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin encümen üye seçimleri geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Lapsekili muhtarlar tarafından yapılan oylama sonucunda AK Parti İl Genel Meclis üyesi Halil Özer ve Hasan Engin bir sene daha görev yapması için seçildi.
 
Dalyan Mahallesi İsmail Baykut İlk-Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği Haziran ayı olağan toplantısında bir sene boyunca görev yapacak olan encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantı öncelikle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından muhtarlar tarafından seçilecek olan birlik için seçilecek olan 2 İl Genel Meclis üyesi ve 2 köy muhtarı için oylama başlatıldı. Seçimde toplamda 40 köy muhtarı ve 3 il genel Meclis üyesi oy kullandı. Oylama sonucunda AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer 33 oy, Hasan Engin 27 oy ve CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir ise 14 oy aldı. Oy çokluğu ile AK Partili meclis üyeleri bir sene daha Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğinde göreve seçildi. Ayrıca muhtarlar arasında en fazla oy alan Çavuşköy Muhtarı Mustafa Durgut ve Kocaveli Köyü Muhtarı Hayri Evran seçildiği açıklandı.
 
“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”
AK Parti il Genel Meclis Üyesi Hasan Engin, seçimin ardından yaptığı açıklamada, “8’nci defa Köylere Hizmet Götürme Birliği, meclis üyeliğine seçilmek nasip oldu. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Görev arkadaşım Halil kardeşim ile beraber köylerimizin ne ihtiyaçları var ise gece gündüz demeden çalışacağız. Oy veren vermeyen tüm muhtar arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin” diye konuştu.
 
“SEÇİLMİŞ BULUNMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”
Yeniden seçilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer ise, “Bugün yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçiminde yeniden AK Parti’nin iki il Genel Meclis üyesi olarak birlik encümenine seçilmiş bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız işler yapacağımız işlerin teminatı olacaktır. Bu süreçte destek olan oy veren oy vermeyen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik encümenine seçilen muhtarlarımız Mustafa Durgut ve Hayri Evran’ı tebrik ediyorum. Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN