Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye genelinde 35 milyonuncu doz aşının Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yapıldığını açıkladı.

Koronavirüs salgınından kurtulmanın umudu olan aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 14 Haziran Pazartesi günü 750 bin aşılama hedeflenirken, toplam 842 bin 494 doz aşı ile bir Türkiye rekoruna imza atıldı. Ayrıca, aşılama programı kapsamında SGK kayıtlı tüm çalışanlar için de randevular açıldı. Ülke genelinde aşı olmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak sağlık merkezlerinin yolunu tutu. Dün sabah saatlerinde de Çanakkale kent merkezindeki Devlet Hastanesi önünde uzun kuyruklar oluştu.
Aşılamaya ilişkin özel bir rakam açıklaması ise öğle saatlerinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “An itibariyle 35 Milyon doz aşıya ulaştık. 35 Milyonuncu doz aşı az önce Çanakkale Bayramiç’te yapıldı” ifadelerini kullandı.

“BU MÜCADELEYE DESTEK VERELİM”
Bakan Koca’nın bu aktarımı sonrasında Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk dde bir açıklama yaparak; “Dünyamızı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelemiz ve aşı uygulamalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, 35 milyonuncu aşının Bayramiç ilçemizde yapıldığını, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile tüm dünyaya duyurdu. Gecesini gündüzüne katan tüm sağlık çalışanlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Maske, mesafe ve hijyen konusundaki duyarlılığımızı sürdürüp, aşılama sıramız geldiğinde aşımızı yaptırarak bu mücadeleye destek verelim” cümlelerini kurdu.

Sevi Gözay UĞURLU