Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2021 Yılı Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. Birliğin yeni encümen üyeleri seçimle belirlendi.

Birlik Başkanı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü başkanlığındaki toplantı, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, merkez il genel meclis üyeleri, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla, Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından birlik işlerinin görüşülmesi ile başlayan toplantıda, 2020 yılı Kasım ayı içerisinde ve 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle iptal edilen meclis toplantılarının programları ve bütçeleri görüşülüp meclis oyuna sunuldu. Programların ve bütçelerin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra birlik yeni encümen üyeleri seçildi.

İl Genel Meclis üyeleri arasında yapılan kapalı oylama sonucunda AK Partili Şener Akçay 48 oy ile sandıktan önde çıktı. CHP’li İsmail Gürses’e 29 oy çıkarken AK Partili Tülay Ömercioğlu ise 26 oyda kaldı. Böylelikle, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçilen iki isim Şener Akçay ile İsmail Gürses oldu. Muhtar arasındaki seçimde ise Akçapınar Muhtarı Ömer Kaya 37 oy, Civler Köyü Muhtarı Kazım Topal 19 oy alarak encümen üyesi oldular.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi