Koronavirüs salgınından kurtulmanın en büyük çaresi olan aşılama çalışmaları Türkiye genelinde giderek hızlandı. Geçtiğimiz günlerde rekor seviyeye çıkılırken günlük aşılama sayısı 500 binli rakamları aştı.

Toplam yapılan aşı sayısının 33 milyonu aştığı ülkemizde, aşı programı kapsamında meslek gruplarında her geçen gün yenilerinin tanımlanmasına devam ediliyor. Geride bıraktığımız günlerde gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları programa dahil edildi. Berber ve kuaförler de aşılanmaya başladı. Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar için aşılama açıldı. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da randevularını oluşturdu. Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da başlanmasıyla aşılama programında hız iyice arttı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de aşı randevusunu alanlar fazlalaştı. Toplada 350 dozdan fazla yapılan aşılama sayısı ile zirvedeki iller arasındaki yer alan kentimizde, vatandaşların randevularını oluşturarak sağlık merkezlerine gittikleri gözlendi. 
Aşı programına ilişkin en önemli uyarı ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan şu cümleler ile geldi; “Her Bıontech aşı flakonunda 6 Kişilik, yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın.”

Gülçin AKIN