Salgınla mücadele sürecinde uyulması gereken kurallar, önlemler, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve yapılacak denetimlerin görüşüldüğü İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay,  Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kurul üyesi kurum müdürleri ve STK’lar katıldı.

Toplantıda; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından ilimiz genelindeki koronavirüs ile mücadele sürecinde son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler, pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler ile yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Ardından Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mücella Ulus tarafından İçişleri Bakanlığının Spor Müsabakalarında alınacak tedbirleri genelgesi kapsamında izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi.

Toplantıda; koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar, spor müsabakalarında alınacak tedbirler,  hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Salgının devam ettiğini, hep birlikte mücadele edilirse başarıya ulaşılabileceğini belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Bu normalleşme sürecinde hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak için denetimlere devam etmeliyiz. Vatandaşlarımızın da temizlik, maske ve mesafe kuralı başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere hassasiyetle uyması gerektiğini ifade etti.

Toplantı; görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi