Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi İstanbul’dan gelen hastaya yapılan nakille 100’ncü böbrek naklini gerçekleştirdi.
 
Yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle uzun süredir diyalize giren 51 yaşındaki hasta, İstanbul’da ikamet etmesine rağmen ÇOMÜ Hastanesi organ nakli ekibinin haberlerini uzun zamandan beri takip ettiğini, yüksek nakil başarısından dolayı merkezimizi tercih ettiğini belirtti.
 
Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cabir Alan, hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulunup, ekibiyle birlikte hatıra plaketi takdim ettikten sonra yaptığı açıklamada, başarılı nakillerle adını duyuran ÇOMÜ Organ Nakil Merkezinde bu 100’ncü organ nakli işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Yeni açılan merkez olunmasına rağmen kısa bir zaman diliminde yüksek oranda nakil operasyonunun başarıyla yapıldığını aktaran Prof. Dr. Cabir Alan, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında kadavradan marjinal böbrek nakil konusunda ülkemizde en çok nakil yapan ikinci merkez seviyesine gelindiğini ifade etti.
 
Doktor Alan açıklamasının devamında transplantasyon ile ilgili olarak da 2019 yılı içinde Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği ile beraber ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Organ Nakli Günleri’ kongresinin Türkiye ve dünyanın önde gelen nakil cerrahlarının da iştirakiyle yüksek katılımcı sayısıyla üniversitede düzenlendiğini, bu vesileyle de nakil merkezimizin hem ulusal hem de uluslararası bilimsel platformlarda daha fazla tanınmaya başlandığını bildirdi. Nakil merkezinde çalışan öğretim üyelerinin aynı zamanda pek çok bilimsel toplantılarda hem konuşmacı hem de oturum başkanlığı yaparak bu alanda ki tecrübelerini diğer meslektaşlarıyla paylaştıklarını, gerçekleştirdikleri özellikli sağlık hizmetleri sayesinde hastane ile üniversitenin marka değerinin önemli ölçüde arttığını, organ nakli yapılan hastaların ciddi bir bölümünün İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerden geldiğini aktardı.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi