Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Dr. Ali Taşçı’nın Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
2016 yılından bu yana Çanakkale İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan, sağlık sendikaları ve sağlık çalışanlarıyla yaşadığı sorunlarla sürekli gündemde olan Dr. Ali Taşçı’nın görevden alınması kent gündeminde de etkili oldu. Taşçı görev süresinin dolduğundan dolayı ayrıldığını aktardığı açıklamasında veda ederek, “2016 yılından beri Ellerinde Kur’an, Dillerinde Kelime-i Tevhid ile Şehadete Koşanların Belde’si olan Çanakkale’de çıktığımız bu yolda yüreğimizde 1915 aklımızda Çanakkale olarak şerefle görev yaptığım Şehitler Diyarı Çanakkale’den görev süremin dolması nedeni ile Bakanlığımızın takdiri ile ayrılıyorum” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişme sonrasında sosyal medyada da Çanakkale’de Taşçı döneminin sona ermesine ilişkin çok sayıda yorumlar yapıldı. Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar da Taşçı’nın ayrılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan isimlerden oldu. Görev süresinde Taşçı’yı sık sık eleştiren Çavdar, görevden almanın kendilerinde yarattığı memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra gelecek ismin ise tam adaletle yönetecek, kucaklayıcı, merhamet sahibi bir yönetici olması şeklindeki beklentilerini de dile getirdi.
 
Çavdar açıklamasında “Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındığını büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. İlimiz sağlık idaresinde bundan sonra teşkil edilecek yönetim kadrosundan beklentimiz günümüz gerçeklerine uygun tarafların görüşleri doğrultusunda Çanakkale’yi geleceğe hazırlayacak ehliyet ve liyakat olarak tam adaletle yönetecek, kucaklayıcı, merhamet sahibi yöneticilerin göreve getirtilmesi beklentimizdir. 2023 hedeflerine ulaşmak için bu elzemdir” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN