İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, İl Defterdarı Alpay Ekici, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin ve kurul üyeleri katıldığı toplantıda; arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarının önlenmesi, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin konular ele alındı.

Toprak koruma kurulu toplantısında gündem maddeleri sunumlar eşliğinde görüşülerek karara bağlandı. Alınan kararların Çanakkale’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, tarımsal ürünleri temin ettiğimiz toprağımızı elimizden geldiğince korunması gerektiğini ifade etti. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi