Çanakkale’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan program, denizden çıkarılan atıkların marina’da sergilenmesi ile devam etti.
 
5 Haziran 1972’de İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İnsan Çevresi Konferansı sonrasında her yıl 5 Haziran günü tüm dünyada çevre konusunda bilinçlenmenin artırılması, karar vericilerin dikkatini çekmek ve çevre koruma faaliyetlerinin geliştirilmesi amacı ile Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Etkinlikler ile insanlara çevre problemleri konusunda bilgiler verilmiş, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma konularına dikkat çekilmiş, insanların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır.
 
Çanakkale’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programına İl Müdürü Bekir Çelen, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlükleri katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ve bayrağın göndere çekilmesi ile devam eden programda İl Müdürü Bekir Çelen, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.  
 
Farkındalık etkinlikleri kapsamında; deniz temizliği ve denizden çıkarılan atıkların Marina’da sergilenmesi gerçekleştirildi. Dalgıçlar, denizlerdeki kirliliği gözler önüne sermek için dalış yaparak deniz çöplerini çıkardı.  Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ve Çanakkale Balıkadamlar Dalış Kulübü dalgıç ekibinin deniz kirliliğine dikkat çekmesi için dalış yaparak çıkardığı atıkların sergilemesi ile program tamamlanmıştır. Temizlik çalışmasında denizden çok sayıda, cam şişe, pet şişe, teneke kutu, otomobil lastiği, hortum, kap kacak vb. atıklar çıkarttı.
 


Kaynak: Haber Merkezi