Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, Haziran ayı normalleşme tedbirlerinin yayınlanmasının ardından, Çanakkale’deki oda başkanları ile bir araya gelerek, kuralları değerlendirmesinde bulundu. Bu kapsamda en çok merak edilen konuların başında konfeksiyon ve meyve-sebze pazarlarının durumu geldi.
 
Hafta başında açıklanan yeni kademeli normalleşme tedbirlerinin ardından, her ilde olduğu gibi Çanakkale’de de gelişmeler, ilgililer tarafından yapılan toplantılar ile değerlendirildi. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan geçtiğimiz gün pazarcılar ile bir toplantı gerçekleştirerek, pazarların gün ve saatleri ile ilgili düzenlemede bulunarak, isteklerini dile getirdi.
 
Alınan yeni düzenlemeler ile Çanakkale’de kurulacak olan pazarlar ise şu şekilde; Semt Pazarı’nda Salı ve Cuma günler meyve-sebze; Çarşamba ve Cumartesi günleri ise konfeksiyon  ürünleri için kurulacak. Esenler Mahallesi’ndeki pazarın günü ise değişmeyerek Çarşamba olarak kaldığı duyuruldu.
 
“EN YAKIN DÖNEMDE TEKRAR PAZARDA ESKİ DÜZENE GEÇİLECEK”
Konuyla ilgili açıklama yapan Ünal Özcan, “Cumartesi günkü kısıtlamanın kaldırılması güzel bir uygulama oldu. c. Tuhafiye, sebze ve meyve satışının aynı günde olmasıyla ilgili pazarcılarımızın bir talebi vardı. Biz bunu daha önceki toplantılarımızda dile getirdik, anlattık. Dün pandemi kurulu toplantısı vardı. Genelge yayınlandıktan sonra. Tuhafiyelerin kayıtta bulunduğu odamızdan, Terziler Odası başkanı da toplantıya katıldı. Orada kurul üyelerine biz pazarcılarımızın taleplerini ilettik. Yalnız şu andaki seyir içerisinde pazar yerindeki halk sirkülasyonunun çok yoğun olduğundan dolayı kurul ve sayın valimiz 1-2 hafta daha bu şekilde bir uygulamaya devam edileceği düşüncesi varken biz de şunu söyledik; tuhafiyeci esnafımız haftada 1 gün pazar yapıyor. Normalde 3 gün pazar yapıyordu. Pazar, Salı ve Cuma günleri. Cumartesi resmi tatil olduğu gün kısıtlama yok. Haftada 2 gün Çarşamba ve Cumartesi günü tuhafiye pazarı kurulmasını talep ettik. Kurul bunu kabul etti. Bu haftadan itibaren, Çarşamba ve cumartesi günü 2 hafta boyunca pazar kurulacak. Ama en yakın dönemde tekrar pazarda eski düzene geçilecek. Ama önümüzdeki 2 hafta süresince Çarşamba ve Cumartesi uygulaması olacak” ifadelerini kullandı.
 
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, pazarlara girişte HES kodu uygulamasının devam ettiğini de belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN