Çanakkale Belediyespor A takım sporcularından Batuhan Sağın, Didim’de gerçekleştirilen Türkiye Triatlon Federasyonu, Didim Belediyesi, Didim Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 2021 Didim Triatlonu’nda Çanakkale’yi temsil etti. Triatlon sporu hakkında bilgiler veren Sağın, aynı zamanda pandemi sürecinin sporculara etkisini anlattı.
 
Çanakkale Belediyespor A takım sporcusu triatlet Batuhan Sağın, pandemi döneminden dolayı iki senedir yapılamayan yarışmaların ardından geçtiğimiz günlerde Didim Belediyesi, Didim Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 2021 Didim Triatlonu’na katıldı.
 
Sporcu Sağın, korona döneminde ilk katıldığı yarışma sonrasında değerlendirmeler yaparak, “Triatlon Federasyonu'nun aldığı önlemler gayet yeterliydi. Herkes düzgün bir şekilde kurallara uyarak hareket etti. Bu organizasyon korona dönemine dair umut verici oldu. Didim Triatlonu benim triatlon adına ilk yarışımdı, küçük aksiliklere rağmen yarışı tamamlamak öncelikli amacımdı. İlk yarışım olmasına rağmen Genç A kategorisinde 31 kişiden 13. olarak yarışı tamamladım. Bu benim için iyi bir sonuç olmasa da tecrübe açısından iyi oldu. Bir dahaki yarışta daha iyi iş çıkarabileceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KARŞILIĞINI EN İYİ ŞEKİLDE ALDI”
Triatlet Batuhan Sağın, ayrıca Çanakkaleli Milli Triatlet Nevra Başak Saatli’nin Genç Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda birincilik alması hakkında duygu ve düşüncelerini de paylaşarak, “Arkadaşımın başarısı hakkında çok gururlu ve mutluyum. Kendisi antrenmanlarda canını dişine takarak çalışıyordu ve karşılığını en iyi şekilde aldı. Umarım daha iyilerini beraber görebiliriz. Kendisini her zaman destekledim ve destekçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

“TAM KAPANMA ÖZELLİKLE SPORCULARI ÇOK ETKİLEDİ”
Çanakkale’de sporcuların antremanları için çalışmaların başladığını söyleyen Sağın, “Şu an Çanakkale'de bildiğim kadarıyla tam kapanmadan sonra lisanslı sporcular için spor faaliyetleri başlamış durumda. Aynı şekilde bizim çalıştığımız havuzumuz ve stadımız da açıldı. Çanakkale'deki spor faaliyetlerine gelecek olursak 26/27 Haziran tarihinde Gelibolu Triatlonu ile Çanakkale'mizde spor faaliyetleri başlar ve gerisi gelir diye umut ediyorum. Tam kapanma özellikle sporcuları çok etkiledi” diye konuştu.
 
“HEPİMİZİN İSTEĞİ HERKESİN SPOR HAYATINA DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE TEKRAR BAŞLAMASI”
“Kendi takımımdan örnek verecek olursam yarışmaya katılmadan 1 hafta öncesine kadar yaklaşık bir buçuk ay yüzme antrenmanı yapamadık ve bu bizim için çok büyük bir eksiydi” diyen Sağın, şunları anlattı: “Antrenman eksiğine rağmen aldığımız dereceler ve takım arkadaşımızın gurur verici başarısı gelecek için umut vaat edici oldu. Hepimizin isteği en kısa sürede herkesin spor hayatına düzenli bir şekilde tekrar başlaması ve en kısa sürede adapte olması.”

Sevi Gözay UĞURLU