Vali Erkal, törende öğrencilere örnek olmak için bisiklet kullandı. 
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte imzalanan protokol kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtımı devam ediyor.
Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Törene; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, veliler ve öğrenciler katıldı.
Bisiklet dağıtım töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, “2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71,9’u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesi için bisiklet yolların yapımı uygun bulunmuş ve bisiklet kullanımının fiziksel aktiviteyi artırmada en etkin araçlardan biri olduğu vurgulanmış, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için projelerin hayata geçirilmesi amaçlanmış ve bu kapsamda “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” hazırlanmıştır. Bu kapsamda bugün ilkokul öğrencilerine 257 adet, ortaokul öğrencilerine 177 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. Öğrencilerle birlikte bisiklete binip, stadyumda tur atan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, sağlıklı yaşama dikkat çekti. Erkal, bisiklet turunun ardından kısa bir açıklama yaparak; "Hepinizde şahit oldunuz. Yaklaşık 450’ye yakın bisiklet dağıtıldı. Geçmiş süreçlerde de dağıtım yapıldı. İlimizde bin 300’e yakın bisiklet dağıtıldı. Bundaki amaç öğrencilerimizi sağlıklı bir yaşama alıştırmak. Hayat felsefesi edinip bu bisiklet ömür boyu kullanmalarını sağlamak. Çünkü bisiklet aynı zamanda tabi insan enerjisi ve insan gücüyle kullanıldığı için hem spor yapmış oluyor. Hem de enerji kaynaklarını tüketmemiş oluyor. Sağlıklı yaşam için hem Spor Bakanlığı hem Sağlık Bakanlığı ortak bir proje başlatmışlar. 275 bin adet bisiklet dağıtacaklar. Bunu bütün gençlere ve öğrencilere dağıtıyorlar” şeklinde konuştu.


Kaynak: İHA