Covid-19 tedbirleri nedeniyle Çanakkale Merkez Halk Pazarı’nda alınan önlemler uygulanmaya devam ediyor. Gün sayısı düşen pazarda mevsim sebze ve meyvelerinde uygun fiyatlandırma göze çarpıyor.
 
Vaka sayısının artmasıyla beraber Çanakkale Valiliği ve Belediyesi, haftada üç gün kurulan halk pazarında bazı tedbirler almıştı. Geçtiğimiz günlerde haftada ikiye düşen pazara, Hes Kodu ile girilmeye başlanmış ve konfeksiyon bölümünün başka güne çekilmesinin ardından gıda reyonları tezgahlarını daha geniş kurmaya başlamıştı. Emniyet güçlerinin her pazarda hazır bulunması ve sık sık pandemi kurallarını hatırlatan anonslar geçmesine ek olarak, Vali ve Belediye Başkanı da düzenli aralıklarla alınan önlemlerin uygulanması konusunda denetlenmelerde buluyor. 
 
SEZONUN SEBZESİ BEZELYE
Cuma günü kurulan en son pazardaki sebzelerden, patates ve soğan 2-3 TL; Patlıcan 5-6 TL; Salatalık 4 TL; Domates 5-6 TL; Kabak 4-5 TL; Fasulye 12 TL; Havuç 7 TL; Dolma Biber 6-8 TL; Çarliston ve Sivri biber 4-5 TL; Bağ yaprağı 30 TL ve mevsimin gözdesi olan bezelyenin kilosu 7 TL’den alıcı buluyor.
 
KARPUZUN KİLOSU 5 TL
Meyvelerden, erik 20; çilek 7,5-10; Yeşil elma 2,5; Karpuz 5; Kiraz 15-20 ve limon 4 TL’den satılıyor.

BALIK FİYATLARI ARTTI
Balık Hali’nde ise av yasağı ve kıyı kesimlerindeki müsilajdan dolayı balık çeşitliliğinde ve miktarında azalma yaşandığı için fiyatlar arttı. Çanakkale’de balık fiyatları ise şu şekilde: Sardalya 50 TL; Tekir 70 TL; Levrek 75 TL; Yeşil İstavrit 40-50 TL; Çipura 60-75 TL; Mezgit 80 TL; Sarıkanat 75 TL; Norveç Somon 110 TL; Torin 60 TL ve Melanur 35 TL.
 
Sevi Gözay UĞURLU