Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), şehrin sosyal yapılarına, kültürel alanlara ve tarihi binalara sahip çıkarak, Zafer Meydanı’nda bulunan Eski Ermeni Kilisesi, öğrenciler ve gönüllüler için tahsis edilerek Mevlana Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmaya başladığı günden bu yana, binanın güzelleştirilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde binanın bahçesine çeşitli güller ekerek, rengarenk bir dinlenme alanı yaratılması üzerine bilgi veren Bina Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, birçok çeşitte gül ve çiçeğin bahçede bulunduğunu söyledi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu, havaların ısınmasının ardından Zafer Meydanı’nda bulunan Mevlana Kültür ve Sanat Evi’nin bahçesini güzelleştirmek için adım atarak, birçok gül fidanını toprakla buluşturdu. Eski Ermeni Kilisesi olan binanın ÇOMÜ tarafından sahip çıkılması için Mevlana Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmaya başlamasından bu yana öğrenciler ve gönüllüler binayı ve çevresini güzelleştirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu’nun yanı sıra birçok vatandaşın Mevlana Kültür ve Sanat Evi’nin bahçesini kullandığından dolayı, bahçeyi güzelleştirmek istediklerini söyleyen Bina Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, yaptıkları bu düzenleme ile ilgili olarak bilgi verdi.
 
“ÇANAKKALE ÖZEL ASMA FİDANLARI ÇARDAĞIMIZI SÜSLEMEKTEDİR”
Kuşku, gül bahçesi çalışmalarına 10 sene önce başladığını belirterek, “12 ay devamlı açan her renkten gül fidanlarını ekerek, kendi çocuğumuz gibi baktık. Toplamda 100 köke yakın gül ağacımız oluştu. Isparta reçellik güllerden tutun, kadife kokulu güllere, yavruağzı renkten tutun mor ve eflatun tonlarına kadar, tek renkli, çift renkli, üç renkli her çeşit gül mevcuttur. Ayrıca Girit’ten gelen meşhur manolya ağacı, ıhlamur, kiraz, defne, nar ve dut ağaçları da mevcuttur. Kokulu yasemin ve hanımeli fidanları artık bahçenin duvarlarını sarmış olup yoldan geçeni güzel kokudan çevirmektedir. Bozcaada ve Çanakkale özel asma fidanları çardağımızı süslemektedir” bilgisini verdi.  
 
“ÇANAKKALE'NİN EN İYİ GÜL BAHÇESİ DİYEBİLİRİM”
“Yani bir an dahi olsa sizi dünyanın stresinden, gerginliğinden uzaklaştıracak bir alan oluşturduk” diyen Kuşku, sözlerine şu şekilde devam etti: “Çanakkale'nin en iyi gül bahçesi diyebilirim. Türkiye sıralaması için iddamız var. Tarih, kültür, turizm ve tarım kenti olan Çanakkale'ye de bu yakışır diye düşündük. Çok çalıştık emeklerimizin karşılığını veren Allah'a şükürler olsun. Üniversitemize, kurumlarımıza ve tüm destek olan halkımıza teşekkür ederim.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN