Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, geçtiğimiz gün online olarak düzenlendiği toplantıda başta fırtına, sel, dolu ve don gibi doğal afetlerden zarar gören Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir il ve ilçe Ziraat Odası Başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Çanakkale’den Ayvacık, Bayramiç, Biga ve Ezine Ziraat Odası Başkanları katıldı.
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin tarım alanlarına verdiği zararlar hakkında bilgi almak amacıyla online bir toplantı düzenleyerek Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir il ve ilçe Ziraat Odası Başkanlarıyla görüştü.  Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yoğun yağış ve doluya maruz kalan bölgelerdeki zararları anlatmak amacıyla Ayvalık, Bandırma, Manyas, Karacabey, Osmangazi, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Ezine ve Dikili Ziraat Odası Başkanları toplantıya katıldı.
 
RAPORLARIN ÇIKMASI BEKLENİYOR
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, gerçekleştirilen toplantı sonrasında açıklamada bulundu. Pehlivan, “Doğal afetler konusunda, herkes kendi bölgesinde sorunlarını anlattı. Ne kadar alanda hasar var, sonrasında neler oldu, bununla ilgili bilgiyi Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar’a aktardık. Üyelerimize de mesaj attık bilgilendirdik, şu an süreç devam ediyor. Bakanlığa çıkartılan raporlar verilecek. TARSİM sigortası olanlar zaten kredi ötelemesinden faydalanıyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bununla ilgili talimat vermişti. Ama diğer üreticilerimiz için de sonuç bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BAYRAMİÇ’TE ZARAR DAHA AZ DURUMDA”
Bayramiç’te son yağışlarda 7 tane hayvan işletmesinin zarara uğradığını söyleyerek, “Tarım alanlarında çok fazla zarar olmadığını düşünüyorum ama raporlar ortaya çıkmadığı için o kadar net bir şey söylemek mümkün olmuyor. Fakat diğer ilçelere baktığımızda, Bayramiç’te zarar daha az durumda. Ezine’de çok daha fazla oldu. Kavun, karpuz, domates gibi ürünlerde zarar var. Biz bu konuda ve süt fiyatları konusunda sayın genel başkana, Mandıracılar Derneği’nin karar almasından dolayı süt fiyatlarının çok düşmesi ile ilgili, bakanlığın bu konuda müdahale etmesi, üreticinin yanında kararlar alması yönünde işbirliğimizi ilettik. Raporlarımızı, genel merkezimiz hazırlayıp bakanlığımıza sunacaktır” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN