1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dom ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Demirhan, 2020-2021 yılı Süper Lig şampiyonu olan Beşiktaş’ın Çanakkale’de 27 Mayıs’ta yapılacak olan kutlama etkinliklerini duyurdu.
 
Dernek Binası’nda kutlamaya ilişkin detayları paylaşan Başkan Dom, tekneler ayarlandığını ve Çanakkale Boğazı’nda birkaç tur atılacağını söyledi. Dom,”27 Mayıs Perşembe Günü saat 6’da Sahil Güvenlik’in eşliğiyle beraber kalkacak kutlama gemilerine herkes katılım sağlayabilecek. Kepez’den, Merkez’den, Kilitbahir’den ve Lapseki’den gelecek olan gemilerde, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde kutlama yapılmasına özen gösterilecek” dedi.
 
Saat 19.00’da Kilitbahir İskelesi’ne yanaşacak olan teknelerden indikten sonra, Dernek Binası’ndan başlayacak olan konvoyun güzergâhını paylaşan Dom, “Cumhuriyet Meydanı dernek önünden hareketle, petrol ofisinden İnönü Caddesi’ne dönülecek, Kartal Yuvası önünden geçilerek Sarıçay Köprüsü’ne, Dabakoğlu önünden geçilerek Atatürk Caddesi’ne çıkılacaktır. Çevik kuvvet (eski bölge trafik) önünden geçilerek Kepez'e doğru gidilecektir. Kepez Meydanı’ndan dönüş yapılarak aynı istikametten geri dönülerek Troya Caddesi’ne girilecektir. TÜV kavşağından Ahmet Priştina Caddesine (60 metrelik yola), sonrasında Özgürlük Parkına, MİT önünden Hastane Yokuşu ve Bayır Dondurma önünden Balıkesir Caddesi’ne sonrasında Eski Belediyenin önünden Demircioğlu Caddesi’ne, sonrasında İskele ve Kordon’a geçilerek Subay Ordu Evi’nin oradan dönmek suretiyle Beşiktaş Derneği’nin önünde sona erecek. Konvoy esnasında içki alınması kesinlikle yasak olacak. Konvoyun sona erme saati 20.30 olup, tüm taraftarlarımızın saat 21.00'den önce evlerine varmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
 
ÇANAKKALELİ İSİMLER KUTLAMAYA KATILACAK
Kutlamalara aralarında, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Beşiktaş Divan Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Özgerçek, A Takım Analiz Antrenörü Murat Kaytaz, A Takım Kaleci Antrenörü Levent Açıl, Altyapı Yardımcı Antrenörü Saffet İşler, A Takım Malzeme Sorumlusu Süreyya Önder, A takım Pilates Hocası Bilal İşler, Gazeteci Bilal Meşe, Kulüp Doktoru Yardımcısı Hakkı Canbeleceli gibi isimler olan Çanakkaleli 12 görevli katılım sağlayacak. Çanakkale Beşiktaş Kulübü Başkanı Orhan Dom, “Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin, bir yönetici ile beraber kupayı da buraya yollaması gibi bir durum da olabilir” dedi.
 
“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NE BAYRAĞIMIZI ASACAĞIZ”
Şampiyonluk sonrası derneğin Çanakkale’deki faaliyetlerinden de bahseden Başkan Dom, “Aşağı yukarı 45 gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü için bir girişimde bulunduk. Gerekli yazışmaları yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de bir yazı yazıldı. Çelik halatlar yeni gerildiğinden dolayı sıkını yaratmaması için doğru zamanı bekliyoruz. Ama biz o bayrağı, devlet yetkililerimiz ne zaman müsaade ederse oraya asacağız. Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü iki gün boyunca çalışarak, yetkililerimizin bize vermiş olduğu manevi özgüven ile beraber 120 tane bayrağımızı Merkez’e astık. Gönüllü taraftar grubumuz da bize yardımcı oldular. Caddelere zarar vermeyerek asmaya göz ettiğimiz bayraklarımızı asmamıza izin veren yetkililere de teşekkürü borç biliriz. Eski Cevatpaşa Karakolu’nun önünden Kordon’a, Alman Sokağı, Emniyet’ten Hastane Bayırı’na kadar olan bölüm var, Dardanel var yani 12 sokak ve 4 ana arterde bayraklarımız var. Pandemiden sonra, Sayın Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun katıldığı sanatçılı bir kutlama yapacağız. Temmuz ayı gibi düşünüyoruz. Daha önceki dönemlerde de pek çok sanatçılı kutlama yaptık. Yemekli olacak olanlar maliyeti karşılığında ücretli oluyor ancak konserlerin masrafını derneğimiz karşılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU