Geçtiğimiz hafta Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantısı’nın 19 Mayıs tarihli oturumu resmi tatil olması sebebiyle 22 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi. Hafta sonu gerçekleştirilen oturumda birçok farklı konu ele alınırken, CHP’li Sadık Göğüsgeren’in, Meclis Başkanı Nejat Önder’e dışarıdan yeni makam şoförü görevlendirilmesi konusu damga vurdu.
 
Çanakkale İl Genel Meclisi Mayıs ayı son bileşimi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi binasında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, ‘makam şoförü’ konusunu meclise aktardı.
 
Göğüsgeren, “İl Özel İdaresi bünyesinde 15 şoför çalışıyor. Yeni İl Genel Meclis başkanımızın seçildiği gün GESTAŞ vasıtası ile şahsa özel yeni makam şoförü verilmiş. Baktığımızda böyle bir durum var. Bu şoför kardeşimizin ekmeği ile işi ile aşı ile aslı işimiz yok. Allah daha bereketli işler versin. Ancak bizde İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini 2 yıl yaptık. Siyaseten hiç yan yana olmadığımız şoför ve çalışanlarımız ile yan yanaydık. Hiç ayrım yapmadık. Bugün kadar özel idarenin aldığı ve çalıştırdığı 15 şoför arkadaşın liyakatında mı yoksa becerisinde mi eksiklik var? Yoksa güven eksikliği mi var? Yoksa karakter eksikliği mi var? Bu nedenle mi yeni İl Genel Meclisi başkanına dışarıdan şoför alınmıştır? Bunu muhataplarına sormuyorum, Çanakkale kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
 
EŞİTLİK OLDU, BAŞKANIN OYU 2 SAYILDI
Gündem maddelerine geçilmesinin ardından 6.maddede yer alan ‘Çan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine görevden ayrılan üyenin yerine yeni üye seçimi’ gerçekleştirildi.  CHP’den istifa ederek bağımsız olarak Meclis Başkanı seçilen Nejat Önder, AK Parti’ye üye olduğunu açıklamasının ardından ilk oyunu kullandı.
 
Üye seçiminde CHP grubu adına Halil Aydın, AK Parti adına ise Ayhan Gündüz aday oldu. Açık oylamanın ardından adaylar 17’ ye 17 eşit oy aldı. Meclis Başkanı Nejat Önder ise, AK Parti grubunun oylamayı kazandığını, ‘Eşitlik olması gelinde İl Genel Meclisi Başkanının oyunun, 2 oy sayılacağını’ meclis üyelerine hatırlattı. Nejat Önder, oyunu AK Parti’li Ayhan Gündüz tarafından kullandığını belirterek, Çan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti üyeliğine seçildiğini duyurdu.
 
Gülçin AKIN