17 günlük tam kapanmanın ardından geçtiğimiz Pazar günü İçişleri Bakanlığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi yayınladı. Bu kapsamda vatandaşların sokağa çıkma yasakları tekrardan 05.00-21.00 saatleri arasına döndürüldü. Gevşetilen kurallar sonrasında ise Çanakkale sokakları tıklım tıklım doldu.
 
Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artışın ardından 17 gün sürecek olan tam kapanma kararı geçtiğimiz Pazar sona erdi. Ramazan Bayramı’nı evinde geçiren vatandaşlar, Pazar günü açıklanan ‘kademeli normalleşme’ kararlarının detaylarının ardından hafta başı itibariyle sokaklara döküldü.
 
Geçtiğimiz ay Covid-19’da hızlı artış göstererek birinci sıraya yerleşen Çanakkale ise, yine hızlı bir düşüş gösterdi. Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasında görülen harita, kırmızı renkle kaplı iken bayram sonunda mavileşmeye başladı. 17 gün boyunca evlerinde kalan vatandaşlar İçişleri Bakanlığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi yayınlaması ile dışarı çıkarak, 17 Mayıs Pazartesi günü biten yasak sonrası caddelerde kalabalık görüntülere sahne oldu.
 
1 HAZİRAN’DAN SONRA SAHİLLER AÇILIYOR
Çanakkale’de park, bahçe ve sahillerin kapalı olması ise birçok vatandaşın ne zaman açılacağı sorusunu sormasına sebep oldu. konuyla ilişkin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklamasında şu belirtildi: “İlimiz merkezi ve Kepez Belediyesi ile mücavir alanlarındaki tüm sahil bantları (Kordon, İskele Meydanı, Yeni Kordon, Kepez Sahil Bandı, Güzelyalı Sahil Bandı, Dardanos Sahil Bandı dahil) ile park ve bahçelerde (Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi dahil) teması ve yoğunluğu önlemek için 1 Haziran 2021 saat 05.00’e kadar vatandaş girişlerinin kapalı kalmasının devam etmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”
 
Gülçin AKIN