Salon sıkıntısı nedeniyle Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumunda dün başlayan duruşmada 368 sayfalık iddianamenin ancak yarısı okunabildi.
6'sı tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, dün sabah başladı. Saat 10.00’da başlayıp 18.45’de sona eren duruşmada, ilk olarak sanıkların kimlik yapıldı. Ardından Çanakkale Anadolu Lisesinden görevlendirilen 2 Edebiyat öğretmeni tarafından iddianamenin okunmasına başlandı. Akşam saat 18.45’e kadar iddianameden ancak 240 sayfa okunabildi. Duruşma, bugün saat 09.30’da yeniden başladı. İddianamenin okunmasının bitmesinin ardından tutuklu sanıklardan başlanarak ifadeler alınacak. Davada 6’sı tutuklu toplam 66 sanık bulunuyor. 30’a yakın avukatın görev yaptığı davanın duruşmasına bugün ara veriliyor. Perşembe ve Cuma günleri yeniden devam edecek olan duruşma 24 Haziran Cuma günü tamamlanacak.
Çanakkale’de, geçtiğimiz 26 Aralık'ta Çanakkale merkezli toplam 10 ilde düzenlenen ve zaman zaman da devam eden operasyonda yakalanan sanıklar, 'FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla yargılanıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi