Sağlık Bakanlığı tarafından geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok azalan iller sırasında Çanakkale ilk sırada yer aldı.
 
Koronavirüs salgınında tam kapanma tedbirleriyle birlikte vaka sayılarındaki ivme aşağıya doğru inmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bölgesel değerlendirme toplantısıa katılmak üzere Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çanakkale’de vaka sayılarının yarı yarıya düştüğünü açıklamıştı.
 
Bu gelişmelerin ardından 24-30 Nisan tarihlerini içeren döneme ilişkin, geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok azalan iller açıklandı. Bugün ise bu sıralamaya ilişkin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan bir düzeltme geldi. Bakan Koca’nın paylaştığı yeni grafik halindeki listede, vaka sayısı en çok azalan ilin Çanakkale olduğu görüldü.  Bakan Koca sosyal medya hesaplarından yaptığı grafikli paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum.”
 
Türkiye’deki 10 ilin sıralandığı istatistiğe göre geçen haftaya göre 100 bin nüfusta Çanakkale’de vaka sayıları 399,78 azaldı. Birinci sıradaki Çanakkale’yi 322,73 ile İstanbul takip etti. Üçüncü sırada ise 317,79’luk azalışla Giresun yer aldı. Vaka sayılarının azalış gösterdiği diğer iller ise Yalova, Tekirdağ, Bayburt, Zonguldak, Kocaeli, Sinop, Kırklareli şeklinde devam etti.
 
Sevi Gözay UĞURLU