Çanakkale İl Genel Meclisi Nisan ayı 4.oturumu geçtiğimiz gün gerçekleşti. İl Genel Meclisi başkanlık seçiminin yapıldığı oturumların ardından meclisin genel gündemindeki konular son oturum ile beraber değinilmeye başlandı. Nisan ayının son oturumunda CHP’liler tarafından itiraz edilerek ret oyu verilen ‘ekoturizm’ maddeleri tekrar gündeme geldi.  
 
İl Özel İdare binasında AK Parti Meclis Üyesi Nejat Önder meclis başkanlığında gerçekleştirilen toplantının sonuncusunda, yeniden görüşülmek üzere Vali İlhami Aktaş tarafından İl Genel Meclisine geri gönderilen ‘ekoturizm’ ile alakalı konular gündeme geldi.
 
Bu kapsamda ilk olarak Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından yeniden görüşülmek üzere iade edilen Yukarıokçular Köyü mevkiinde bulunan alanda ekoturizm uygulanmasına oy çokluğuyla verilen ret karar sonrasında Çanakkale Valiliği’ne giden konu, mecliste görüşülmesi üzerine tekrar gönderildi. Konu İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
BAŞLAYAN İNŞA FAALİYETİ REDDİ TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK
Bir diğer gündem maddesinde ise yine ekoturizm kapsamında ret verilen yerlerden biri olan Ayvacık ilçesi Büyükhusun Köyü kararı okundu. Söz konusu yerde izin alınmaksızın inşa faaliyet yürütülmesinden dolayı oy çokluğu ile ret verilmesinin ardından, Çanakkale Vali İlhami Aktaş’ın imzası ile inceleme yapılması sonrasında başlanan yapılar hakkında uygulanacak idari yaptırımlar arasında İmar Planının reddini gerektirecek bir hüküm bulunmadığı meclis üyelerine aktarıldı. Bu kapsamda meclise geri gönderilen karar tekrar değerlendirilmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
Gündemdeki bir diğer madde ise Çanakkale Valisi İlhami Aktaş imzalı gündem maddesinde Ulupınarköyü Yellice mevkiindeki ekoturizm için onaylanan imar planlarına 5 dilekçe ile itirazda bulunulduğu belirtildi. Bu kapsamda konu İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
 
Gülçin AKIN