23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin ‘16 şehirde 16 önleme merkezi’ projesi kapsamında sosyal medyada düzenlenen bağış etkinliğinde toplam 1 milyon 172 bin 720 lira bağış toplandı. Toplanan bağışlar ile şu anda 8 şehre önleme merkezi açılacağı duyuruldu. Bu 8 şehrin içerisinde henüz bulunmayan Çanakkale için ise yılsonuna kadar yapılması için bağışların devamlılığının önemi vurgulandı.
 
UCİM temsilcilerinden ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu öncülüğünde pek çok ünlü ismin bir araya geldiği canlı yayın bağış etkinliğinde UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ne ait SMS ve banka hesap numaralarına yapılan bağışlar ile toplam 1 milyon 172 bin 720 lira bağış toplandı. ‘16 şehirde 16 önleme merkezi’ sloganı ile yola çıkan UCİM Derneği, toplanan miktarla öncelikle İstanbul, Konya, Erzurum, Kayseri, Mardin, Ordu, Antalya, Van illerinde önleme merkezlerini hızla açacağını duyurdu.
 
Şu anda sadece İzmir’de bulunan Önleme Merkezi, zamanla tüm Türkiye’de açılarak binlerce davada çocuklara hukuki destek sağlamayı hedefleyen UCİM Derneği, yüzlerce çocuğa rehberlik hizmeti vermek ve proje kapsamında tam zamanlı avukat ve ruh sağlığı uzmanları ile faaliyet göstermek için çalışmalarını hızlandıracak.
 
Bağış gecesi toplanan yardımlar ile şu anda 8 ilde açılacak olan önleme merkezlerinin geri kalanları için yılsonuna kadar bağışların yapılmasının önemi de UCİM temsilcileri tarafından belirtildi. Düzenli bağışçı olmanın bu noktada çok önemli olduğunu söyleyen temsilciler, ayrıca SMS ve banka hesap numaralarına yapılacak olan bağışlarla önleme merkezlerinin kurulmasına yardımcı olabilecekleri bilgisini de verdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN