Geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘tam kapanma’ kararının ardından, vatandaşlar işlerini halledebilmek için koşturmaya devam ederken, kapanmadan önceki son gün Semt Pazarı’nda kurulan pazarda sebze-meyvelerini aldı.
 
17 gün boyunca sürecek olan tam kapanma öncesinde, vatandaşlar taze sebze ve meyvelerini almak için Semt Pazarı’na geldi. Sosyal mesafeye uyulması amacıyla ayrılan tezgahlardan yiyeceklerini alan vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Vatandaşların alışverişlerini yaptığı süre boyunca, çevik kuvvet ekipleri ise pazarı dolaşarak maskesi yarım takılı olan veya maskesi takılı olmayan esnaf ve vatandaşları uyardı.
 
MEYVENİN REKORU PAPAZ ERİKTE
Pazar tezgahlarında ise, havaların ısınması sonrasında kış sebzeleri yavaş yavaş pahalanmaya başladı. Ispanak, bazı tezgahlarda hala 5 liradan satılırken, bazılarında ise 10 liralara kadar çıktı. Brokoli ise 5 lira ile 10 lira arasında değişen fiyatlarda yer alırken, kereviz, pırasa ise 5 liradan alıcısı ile buluştu.

Domates ve salatalık 7-10 lira, bakla 10 lira, fasulye 15 lira, patlıcan 7 lira kabak 8 lira ile tezgahlarda yer buldu. Çilek, elma, muz gibi meyvelerin yanında ise fiyatı ile dikkat çeken meyve papaz erik oldu. Papaz erik yarım kilosu 15 liradan satıldı.
 
Gülçin AKIN