Koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘tam kapanma’ kararı kapsamında 29 Nisan saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması gerçekleştirileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından Çanakkale’de Çarşamba günleri kurulan pazarlarda yoğunluk gözlemlendi.
 
Çanakkale’de son ayda gerçekleşen artış sonrasında geçtiğimiz hafta İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Pazar yerlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla pazar yerine TC kimlik numarasının son rakamına göre girilmesi karar alınmıştı. Fakat bu hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘tam kapanma’ kararı ile uygulama ikinci haftasında durduruldu. 29 Nisan saat 19.00’dan itibaren 3 hafta tam kapanma kısıtlamasına girecek olan vatandaşlar, pazarlara akın etti. Çarşamba günleri Esenler’de kurulan meyve ve sebze pazarı ile Semt Pazarı’na kurulan konfeksiyon pazarında vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.
 
Tam kapanma uygulamasının Perşembe akşamı başlamasından kaynaklı Cuma Pazarı’nın ise bu hafta Perşembe günü kurulacağı belirtildi.
 
Sevi Gözay UĞURLU