Çanakkale İl Genel Meclisinde Nejat Önder başkanlığındaki ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda CHP’li Meclis üyeleri, başkanlık seçimini kazandıktan sonra AK Parti’ye geçen Nejat Önder’e sitemlerini yaptıklarını konuşmalarda dile getirerek sert eleştirilerde bulundu.
 
8-9 Nisan’da yapılması planlanan ve Covid19 vakaları nedeniyle ertelenen Çanakkale İl Genel Meclisi 4’ncü oturumu 27 Nisan 2021 Salı günü saat 16:00'da İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclisin açılışında konuşan yeni başkan Nejat Önder, “Meclis başkanlığı seçiminde şahsıma duyulan güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Seçim bitti, ben şuan itibariyle Meclis’in başkanıyım. Meclis olarak bir bütün halinde Çanakkale’mize hizmet etme adına katkı vereceğiniz inancım tam. Üç yıllık görev süresi boyunca adil bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni dönemin Çanakkale’mize hayırlı işler getirmesi dileğiyle saygılar sunuyorum. Bizden evvel görev yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
ESKİ BAŞKANDAN İLK SÖZLER; “BUNUN ADI SİYASİ DOLANDIRICILIKTIR”
İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’in konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Toplantının sonlarında gündem dışı söz almak isteyen Meclis üyeleri kürsüye çıktı. İlk olarak konuşan İl Genel Meclisi Eski Başkanı Sadık Göğüsgeren, “İki yıllık görev süremiz boyunca genel iktidar ile yerel iktidar arasındaki kaynak yerini belli etmeden görev yapmaya çalıştık. 34 il genel meclisi üyemize de demokratik haklarını kullandırmaya, eşit ve insanca bir davranış göstermeye çalıştık. Fakat biliyorsunuz demokrasilerde zaman zaman görev değişimleri oluyor. Yeni Meclis başkanımızın seçiminde bir arkadaşımız son gün CHP grubu toplantısına katılmış, komisyon üyeliği seçimlerine katılmış, haberimiz de olmadan Ak Parti ile işbirliği halinde Meclis başkanlığına seçilmiştir. Bu konuda biraz tepkimiz var açıkçası. Benim de var.  Bunun adı siyasi dolandırıcılıktır. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Ak Parti çok büyük bir parti. Son 20 yıla damgasını vuran, son yüzyıla damgasını vuran partilerimizden bir tanesi. Gönül isterdi ki Ak Parti’nin hamuruyla yoğrulmuş ve özünde Ak Partili bir arkadaşı gizliden destek olarak bile olsa Meclis başkanı olarak görmek isterdik. O zaman kendisini tebrik eder, başarılarının devamını diler, sonuna kadar da saygı duyardık. Şunu unutmamak lazım; bugün bizi kandıran, kendine oy veren seçmenine bile saygı duymayan bir insan maalesef Ak Parti saflarında Meclis başkanı seçilmiştir. Bunu ben Meclis başkanımızın yasal meşruiyeti olmasına rağmen vicdanı meşruiyetinin olmadığını söylüyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 
“NE BİR BAŞARI NE BİR KAZANIM, YALNIZCA TRAJEDİK BİR UNSUR OLABİLİR”
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan da sonrasında kürsüye gelerek Nejat Öner’e yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi; “Ak Parti gericiliğine ve ülkemizin tek adam diktatörlüğüne götürecek olan başkanlık sistemine karşı Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sayın Erdoğan, ortada kendisi ve ailesi adına ciddi yolsuzluk iddiaları bulunan ve bunların hiçbiri soruşturulmamış bir kişidir. Benim partimi, genel başkanımı, belediye başkanımı, kentimi eleştirmeden önce siz önce 17-25 Aralık’ın hesabını verin, bunları sadece paralel yapı ile mi açıklayacaksınız? Şimdi kalkmışlar utanmadan havuz medyası aracılığıyla CHP terörü destekliyor algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bunu yapmaya çalışanlar alçaktır, namussuzdur. Sizin bu yaptığınıza halk tabiriyle yavuz hırsız derler. Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek yok eden, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, cumhuriyetle hesaplaşacağız diyen AK Parti zihniyeti ile asla ortak paydamız Mustafa Kemal Atatürk olamaz. Az önce okuduğum beyan haklarının cümlelerinin sahibi şu an Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi ve mevcut Meclis Başkanımız Nejat Önder’dir. Aktif olarak örgütlerinde çalıştığı bir siyasi partinin, kendisini temsil etmediğini anlaması için 40 yıla, diğer siyasi partinin de kendisini temsil ettiğini anlayana kadar 20 yıla ve bir makama ihtiyacı olan herhangi bir kişi Türk siyasi tarihi için ne bir başarı ne bir kazanım ne bir ödül, ne yazık ki yalnızca trajedik bir unsur olabilir. CHP ile ilgili 20 günlük meclis toplantılarından ve seçimlerinden sonraki süreçte çoğu kendisinin merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığı esnasında AK Parti’nin karalamaları olarak CHP’ye yöneltilen ve kendisinin de o dönemlerde sert beyanatlarla cevap verdiği, en günceli 6-7 yıl öncesine ait gündem konularında bugün kendisinin iddia ve iftiralarını kabul etmiyor, kınıyoruz ve kendi siyasi anlayışının bir yansıması olarak kabul ediyoruz” dedi.
 
“DEMOKRASİYİ KİRLETEN METOTLARA HİÇBİR ZAMAN BAŞVURMAYACAĞIZ”
“Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi hakkında, ‘Onlar paranın üzerindeki Atatürk’e aşıktır’ sözünü, Atatürk’ün felsefesini değil, tam da o bahsedilen Atatürk’ün resimlerini takip ederek bulunan yollara iade ediyoruz” diyen Pehlivan, “Başkanlık seçiminin yapıldığı 6 Nisan günü toplantı saatine dek, CHP’den istifasını bizlere ve örgütlere bildirmemiş. Tüm grup çalışmalarına, tüm grup toplantılarına katılmış, grubun resmi iletişim grubu olan Whatsapp grubundan ayrılmamış, CHP grubunun bir parçası tavrını sürdürmüş ancak rakip siyasi partisi ile hareket etmiş bir adayı, kendi grubunun adayı yerine desteklemek zorunda kaldıkları için Ak Partili meclis grubuna da üzüntülerimizi bildiriyoruz ve geçmiş olsun diliyoruz. Herhangi bir sayısal üstünlük hedefiyle biz görev süremizin sonuna kadar CHP grubu olarak hiçbir zaman bu mecliste bulunan diğer siyasi partilere mensup hiçbir arkadaşımızla benzer ilişkilerle pazarlıklara yeltenmeyeceğimizin sözünü de hem o arkadaşlarımıza hem onların il başkanlarına hem de genel başkanlarına veriyoruz. Yeri geldiğinde muğlak bir ifadedir, elimize bir fırsat geçse dahi Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bizler demokrasiyi bu şekilde kirleten metotlara hiçbir zaman başvurmayacağız.  Burada bir kişi olmamız, üç kişi olmamız, beş kişi olmamız fark etmez. Saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
 “ÇANAKKALE ARTIK GERGİNLİK İSTEMİYOR, HİZMET İSTİYOR”
İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz da yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz toplantıda Meclis seçimlerini gerçekleştirdik. Meclis üyeleri hür iradesiyle, Meclis başkanını, başkanlık divanını, daimi encümen üyelerini, birinci ve ikinci başkanvekilleri ile komisyon üyelerimizi seçti. Bu görevlere seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Aynı zamanda bu yeni dönemde, üç yılda yeni Meclis başkanımız ve divanımızla tüm Meclis olarak Çanakkale’ye en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Çanakkale artık gerginlik istemiyor, hizmet istiyor. Bu dönemde Çanakkale’mize ve köylerimize en iyi hizmetler arttırarak, çok güzel hizmetlere imza atacağımızı ümit ediyorum” dedi.
 
Gülçin AKIN